Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Домашни любимци на посещение в болница – за и против

Зоотерапията може да бъде в помощ при лечението на тежко болни – затова на домашните любимци ще бъдат разрешени посещения в болниците и старческите домове!

dogВластите в италианския регион Емилия Романа са разрешили домашни любимци да бъдат допускани в болници и старчески домове при болните си собственици, съобщава topnews.ru. Все още не е ясно как точно ще изглежда това на практика. Предполага се, че за съгласуване на детайлите ще е необходима поне половин година. Лекарите не са във възторг, защото това означава нарушаване на санитарно-хигиенните норми. Ползата от посещението на любимото куче наистина ще е голяма за един човек, но как биха възприели това останалите пациенти? А персоналът, който ще има повече ангажименти, свързани с хигиената?
Защитниците на животни от споменатия район в Италия не са на себе си от радост, защото това решение е резултат от тяхната седемгодишна борба. Независимо от резервите, с които е посрещната новината от здравните учреждения и от много граждани, екоактивистите не смятат да спрат дотук. Според тях решението има значение не само за хората, а и за самите животни, които тъгуват за стопаните си. Законодателството трябва да се променя и в посока – защита правата на животните, е коментарът на активистите.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *