Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Небрежната хигиена не гарантира имунитет на децата!

Така наречената хигиенна хипотеза, според която родителите не трябва да предпазват децата си от контакти с мръсотия и потенциални алергени, е напълно несъстоятелна!

higienaДопускането на контакти с бактерии и нечиста среда не помага за изграждане на по-добър имунитет, твърдят изследователи от Университета в Саутхемптън, Великобритания. Така те разбиват въпросната теория, според която мъниците трябва да бъдат оставяни да ровят в пръстта и локвите, да играят на мръсния под и да вземат храна от земята. Не било добре също детската стая да се поддържа прекалено чиста, описва странните постулати medikforum.ru. Много хора искрено вярват, че ако децата им често имат контакти с микроби и бактерии, ще могат да си изградят по-здрава имунна система.
Това е мит за мързеливци и мърльовци, уверяват учените. Хигиенната теория е била популяризирана в края на 80-те години на миналия век и много родители повярвали, че ако отглеждат децата си в стерилна обстановка, в зряла възраст те ще страдат от различни алергии и астмата ще бъде техен постоянен спътник. Новото изследване доказва статистически, че ако децата бъдат предпазвани добре от контакти с алергени в първите години от живота си, вероятността да се разболеят от астма намалява два пъти.
Всички изводи са направени след наблюдения върху здравето на 120 човека, родени преди 23 години. Изследователите анализирали техните заболявания, проучили дали като бебета са били кърмени, хранят ли се с млечни продукти, яйца, риба и ядки, използвали ли са матраци с винилови покривки, семейството употребявало ли е пестициди за поддържане на градината и двора край дома си.
Оказва се, че към 18-годишна възраст 27% от децата, които са имали контакти с алергени, са развили астма. В групата с прецизно поддържана домашна хигиена този процент е само 11. За учените това е достатъчно доказателство, че все пак чистотата е здраве; най-добре наистина в първите години от живота си децата да бъдат защитени от алергените, които по-късно няма да им се разминат!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *