Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Ето как стресът разбива имунната система!

Преживеният стрес отслабва имунната система и провокира активни възпалителни процеси в организма.

stresСтресът разбива имунната система, като причинява високи нива на С-реактивния протеин в организма, информират от puls.bg. Това е заключението от изследване под ръководството на професора психолог Пеги Зокола от университета в Охайо, САЩ. С-реактивният протеин се отделя от черния дроб; в състояние на стрес нивото му рязко се увеличава също както при инфекция или физическо нараняване. Подобен пик на С-реактивния протеин действа като бомба със закъснител – екстремното състояние се преживява, но в бъдеще има вероятност да се развият сърдечни заболявания, рак, автоимунни болести, деменция. Отключването на тези страдания става възможно поради разбитата от стреса имунна система.
В хода на уникалното изследване са били наблюдавани реакциите и клиничните показатели на 34 доброволци. Групата била поставена в игрова ситуация – интервю за работа, като екзаминаторите проявявали пълна индиферентност към усилията на кандидатите да докажат качествата си. Сетне хората били разделени на две: едните трябвало да анализират с комисията моменти от интервюто си, а другите били ангажирани с анализ на други теми. Анализът на кръвните проби убедително доказал, че нивата на С-реактивния протеин в първата подгрупа са силно завишени, докато във втората няма подобни индикации. На практика това означава, че не само стресът, но и фиксирането в мисли за преживяното подкопава устойчивостта на имунната система и вреди на организма.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *