Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Бързото хранене провокира автоимунни заболявания?

Възможно ли е популярната храна от типа “фаст фууд” да е причина за множествена склероза, астма или екземи? Изследователи от САЩ и Германия твърдят, че такава връзка има! Причината за проявата на подобна зависимост може да се окаже голямото количество сол в храната.

musornaya-eda2Изследвания в университетите Йейл и Ерланген-Нюрнберг за първи път доказаха, че излишъкът от сол в храната причинява автоимунни заболявания. Солта въздейства върху начина, по който функционират клетките на имунната система.
Лабораторни мишки, на които била давана осолена храна, масово страдали от възпалителни процеси, съобщава medikforum.ru.
Солта в менюто на съвременния човек е твърде много и основната причина за това е фактът, че доста продукти се купуват полуготови или готови и производителите ги тъпчат с какви ли не солени съставки. Именно с това може би трябва да се обясни истинският бум на автоимунни заболявания в последните десетилетия. Може да се окаже, че солената храна е в основата и на множествената склероза – необратимо страдание, което постепенно лишава пациента от контрол върху собственото му тяло.
С особено внимание науката днес опознава т.н. Т-хелпери, или Т-клетки. Това са единици на имунната система, които се активират и помагат на останалите клетки да се борят с опасните патогени при попадането им в организма. Т-клетките се сражават с бактерии и вируси, потискайки всякакви видове инфекции.
Същите клетки обаче играят определяща роля при развитието на автоимунните болести, когато имунната система на човека по грешка започва да се бори със самия организъм и му нанася съкрушителни удари отвътре. Наблюденията върху мишки на солена диета потвърждават тази хипотеза: при тях Т-клетките активно съдействали за развитието на възпалителните процеси.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *