Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Защо трябва да дадете вечерята на врага си?

Храненето през нощта нанася на организма сериозна вреда и води до бързо стареене

вечеря

Според медиците обилната вечеря преди сън е един от главните врагове на човека.

На ниво организъм работи т. нар. „голям биологичен часовник“. Според тази теория физиологическите процеси в организма се управляват от особен отдел в мозъка – хипоталамус. Той, на свой ред, ръководи работата на хипофизата – специална жлеза, където се изработват много хормони, влияещи на растежа и стареенето на организма.

Ние не можем сами да променим работата на вътрешните органи, което по принцип е добре – в противен случай човек би могъл да спре например биенето на сърцето си, което би довело до неговата смърт. Но за защитата от произволни решения се налага да плащаме с наличието на механизма на стареене.

С възрастта чувствителността на хипоталамуса започва да намалява. Обикновено за точка на отчитане на „времето на стареене“ служи възрастта от 20-25 години. И тук започва най-интересното.

Хипоталамусът продължава да дава команди за изработването на хормона на стреса – кортизол, на половите хормони и хормоните, отговарящи за апетита. Излиза, че нивото на тези хормони в кръвта през цялото време се увеличава. В определени дози хормонът на стреса мобилизира организма. Предназначението на половите хормони и хормоните на апетита е ясно и без особени пояснения. Но с времето трите групи хормони в кръвта провокират процеса на стареене. А хормоните на растежа (соматотропните хормони), обратно, с годините биват угнетявани от мазнините, пише вестник „Феномен“.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *