ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Правилно изпълнените коремни преси правят корема плосък

Класическото упражнение гарантира стегната мускулатура, стига да го изпълняваш правилно

коремни преси

Когато нямате предварителна подготовка, започнете с обикновени преси с ръце на тила. Повдигайте главата и горната част на гърба до педя от пода. Задържайте при отпускането обратно на пода. Когато сте в състояние да направите 4 серии по 10-15 повторения, усложнете пресите с повдигане на краката.

У нас всички разбират от футбол, а вече и от фитнес. Мазнините били табу, искаш ли да отслабнеш. Коремните преси били чиста загуба на време. Всички тези твърдения са погрешни, най-вече последното. Никой все още не е измислил по-ефикасно упражнение за стегната и релефна преса. Но само при условие, че се изпълнява правилно.

1. Коремните мускули са няколко и всеки трябва да бъде натоварен подобаващо. Например косите се оформят с преси с усукване от талията. Ако те не са във форма, няма как да прибереш изпъкналото коремче. Правите мускули гарантират оформяне на талията, защото са свързани с косите. Следователно, трябва да се правят поне 3-4 вида преси, за да се постигне желания ефект.

2. Правилното изпълнение е гаранция за добър резултат. Когато легнеш на пода, гърбът трябва да е плътно допрян до него. При повдигането на горната част на корпуса главата остава в една линия с тялото, не се дърпа напред. Лактите са разтворени встрани и не се дърпа с тях напред. Движението трябва да е бавно и плавно. Не е необходимо да се повдигате до седнало положение. При това движение от един момент се задействат тръбните мускули, а не коремните.

3. Комбинирането на пресите с аеробно натоварване е задължително, особено ако имате натрупани подкожни мазнини. Няма друг начин да ги стопите. Дори с глад трудно се получава, ако все пак спазвате разумна норма на енергийна стойност на менюто.

4. Постоянство, постоянство, постоянство. Най-трудно се оформят коремните мускули, а точно те най-бързо излизат от форма. Затова 3-4 тренировки на седмица са абсолютно задължителни. Почивка до 7-10 дни е допустима, но не е желателна. Където и да се намирате, не е проблем да направите няколко коремни преси.

При усукване от кръста при изпълнение на пресата не допускайте брадичката да се доближава до гърдите. В най-горната фаза задържайте за няколко секунди и след това се отпускайте обратно. Движението трябва да е бавно и плавно. Изпълнявайте еднакъв брой повторения в двете посоки – в началото редувайте вляво и вдясно, а после правете всички серии в едната посока, а след това – в другата, съветва вестник „Всичко за семейството“.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *