Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Пенсионирането ви дава втори шанс за мечтаната професия

Специалистите твърдят, че щастието след пенсиониране зависи не от вида на досегашната ви работата, а от това с какво ще се за­нимавате оттук нататък.

 

Излизането в пенсия осигурява златна възможност да се включите в дейност, която изпълва със смисъл живота ви, да направите втора кариера или да изпълните мечтата на живота си. Много пенсионери избират да започнат мечтаната работа на непълно работно време – стават модели, екскурзово­ди, горски пазачи. Преди да решите с какво искате да се занима­вате, отговорете на следните въпроси:

1.      Какъв искахте да станете като дете? Спомняте ли си защо?

2.      Какво винаги сте искали да правите, но никога не сте намирали време?

3.      Ако обмисляте дали да започнете определена работа, запитайте се:

  • Притежавате ли необходимата физическа сила или подходящия темперамент, за да се занимавате по-дълго време с тази професия?
  • Как по-точно ще ви направи по-щастливи?
  • Има ли допълнителни облаги (например работа на открито, да виждате реалните плодове и възнаграждение на труда си и да усвоявате нови умения, да посещавате нови места)?

 

След като определите коя е работата на мечтите ви, пред вас стои въпросът как да я намерите. Потърсете в интернет, чрез обявите във вестниците или контактите с хора от мечтания от вас бранш. И не забравяйте, че най-добрият начин да се намери работа е чрез прия­тели, съседи, познати или социалния кръг, в който се движите.

 

Да остаряваме красиво!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *