Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Пенсионирането влияе на отношенията в семейството

Независимо как приемате пенсионирането си, то задължително се отразява на брака ви по един или друг начин.

Учени от САЩ са стигнали до заключе­нието, че наскоро пенсиониралите се мъже и жени страдат от депресия и изживяват криза в отношенията с партньора си. Спо­ред друго изследване ключът към щастли­вия брак след излизането в пенсия не е доб­рото финансово състояние, нито отличното здраве, а това доколко успешно двойката се справя с промяната.

 

Ще се приспособите най-лесно към новия етап от живота си, като предприемете следните стъпки, които ще заздравят връз­ката ви:

  • Проявявайте внимателно отношение един към друг. Целите и тревогите на партньора ви може би се различават от вашите. Опи­тайте се да проявите разбиране и се поставете на мястото на дру­гия.
  • Поделяйте си домакинските задължения (опитайте се да не критикувате партньора си). След това всеки от вас може да по­свети времето си на дейности, които харесва.
  • Разширете кръга от приятели. Не разчитайте само на партньо­ра си да задоволява потребността ви от общуване. Участвайте редовно в дейности, които осигуряват контакт с много хора.
  • Дайте физическа и емоционална свобода на човека до вас. Всеки трябва да има свое лично пространство в дома си, където
  • да се отдаде на спокойствие на любимите си дейности. Ако наскоро партньорът ви се е пенсионирал, уважавайте нуждата му от уединение.
  • Разговаряйте. Стремете се да внасяте разнообразие в темите на разговор, за да подобрите общуване­то помежду си. Интересувайте се от мнението на другия относно новините, политиката, културата, споделяйте желания­та си за почивка и всякакви нови идеи.
  • Помнете, че сте отбор. Обсъждайте всеки детайл, преди да пред­приемете нещо. Решението да заживеете в слънчева Испания може би не съвпада с истинските ви мечти.
  • Не губете чувството си за хумор. Запазете умението си да се надсмивате над себе си и трудностите, за да се справите по-лесно с тях.

 

Останете млади за дълго като намалите стреса

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *