ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Кои са тайните на „правилното” остаряване

Питали ли сте се защо някои хора сякаш остаряват по-бавно от другите?

Сега спе­циалистите могат да ви разкрият тайни­те на успеха им. „Успешно стареещите“ най-често:

  • остават физически и психически ак­тивни;
  • вземат профилактични мерки срещу най-разпространените заболявания;
  • имат положителна нагласа и не се от­казват от социалния си живот.

 

Те дори се чувстват по-добре с напредва­нето на възрастта. В друго проучване на фондацията „Макартър“ изследователи­те наблюдават 4000 души на възраст между 70 и 79 години. Периодично ги подлагат на тестове за проверка на психическото и физическото им състояние. Физическите тестове оценяват способ­ността да използват ръцете, тялото и кра­ката си, а също да запазват равновесие и координацията на движенията.

 

По време на осемгодишното изслед­ване повече от половината участници запазват жизнеността си, а почти 25% я подобряват. Тези, които остават най-жизнеспособни, са до голяма степен пси­хически и физически активни и правят упражнения сравнително редовно. Из­следването потвърждава идеята, че про­дължителността на активната ви възраст зависи от вас.

 

ЛЮБОПИТНО:

Подобряване на олимпийски рекорди

Знаете ли, че в наскоро състояли се Олимпийски игри за хора над 50 години бяха подобрени няколко олимпийски рекорда? Например Кийф Лодуиг (на 53 години) преплува 100 м свободен стил за 57,93 секунди и подобри рекорда на златния медалист Джони Вайсмюлер (58,6 секунди) от 1928 г. Някои от победителите подобриха собствените си резултати. Боб Бейли, който сега е на 53 години, пре­плува 100 м свободен стил за 52,62 секунди. Така той подобри соб­ствения си резултат от 52,7 секунди, който е постигнал в колежа.

 

 

Да разгадаем загадките на остаряването

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *