Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Ароматният зехтин поддържа чувството за ситост

Редовната употреба на зехтин спасява от трупането на наднормени килограми.

olive2Ползата от зехтина в посока “здравословно хранене” е доказана отдавна. Тези дни обаче учени от два университета – Мюнхенския технически и Виенския, едновременно съобщиха заключенията си от ново изследване върху маслиненото масло. В него има ароматни компоненти, които го правят уникален продукт в програмите за редукция на теглото, съобщават от medikforum.ru.
Ароматите на студено пресования зехтин са способни дълго време да поддържат усещането за ситост и да ни спасят от честите опити да похапнем нещо дребно между основните хранения. Изследванията и наблюденията на двете научни групи са категорични, че зехтинът и киселото мляко са двата най-добри продукта, които ни помагат да съхраним стройния си силует.
В публикации по темата се сочи експеримент с доброволци, които в продължение на три месеца всекидневно похапвали по 500 грама йогурт и добавяли към него една от четирите вида мазнини: свинска мас, зехтин, сметана или олио от рапица. По категоричен начин било доказано, че комбинацията от кисело мляко и зехтин е най-ефективна за насищането. Групата била наблюдавана след експеримента в продължение на още три години и станало ясно, че нито един от любителите на зехтина не натрупал наднормено тегло.
Специалистите разшифроват действието на зехтина по следния начин: ароматите му стимулират мозъка да изработва интензивно серотонин – хормона на щастието, който провокира усещане за удоволствие, спокойствие и ситост.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *