Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Контролът за остаряването е във ваши ръце

Не забравяйте, че въпреки че остарявате, можете да останете физически активни и продуктивни. Не е задължително да пробягвате километри и все пак защо не. Ня­ма да сте първият човек, който е изумил света с физически постижения, които преди се смятаха за привилегия на мла­дите. Време е веднъж завинаги да се убе­дите, че „който не играе, не печели“.

Дейности от всякакъв вид – физиче­ски, умствени, социални и духовни – мо­гат да забавят, а дори и да обърнат проце­са на стареенето. Същото можете да по­стигнете и с лесни подходи като правил­но хранене и профилактични медицин­ски прегледи. Проучванията доказват, че никога не е прекалено късно да започне­те. Така че започнете сега.

 

Мислете за бъдещето си с нагласата, че то може да ви предложи всякакви възможности.

Кей Томас, около 50-годишна американка, споделя, че за нейните родители изразът „ко­гато се пенсионираме“ винаги е означавал „когато пораснем“. Те дори се замисляли да живеят на къща-лодка или да преподават в индиански резерват. Тя продължава: „Ко­гато наистина се пенсионираха, те проекти­раха къща и я издигнаха почти изцяло със собствени усилия. Когато станаха на по 70, построиха още една стая и гараж и единствената помощ, която приеха, беше от съседите за слагането на покрива. От тях научих, че животът е низ от възможности. Когато приключа с едно нещо, аз просто се прехвърлям на следващото.“

 

Не очаквайте сексуалният ви живот да приключи.

Според наскоро проведена анкета сред 1384 души на възраст над 45 години повече от 50% отговарят, че осъществяват сексуален контакт веднъж седмично. Подобно проучване сред доброволци над 60-годишна възраст показ­ва, че 80% от участниците, които имат партньор, имат сексуален контакт поне веднъж в месеца. Голяма част от по-въз­растните хора дори твърдят, че са по-удовлетворени от сексуалния си живот в сравнение с по-младите. В книгата си „Страстен брак“ Дейвид Шнарч, доктор по философия, пише, че любовният ни живот на 60 може да бъде по-задоволите­лен, отколкото е бил на 20. Той казва още, че: „Това е времето, когато хората изжи­вяват най-хубавия секс в живота си, за­щото са достигнали своята зрялост.“

 

Някои геронтолози твърдят, че човек може да удължи живота си с две години ако на 40-годишна възраст започне активно да се занимава с аеробни упражнения поне три пъти седмично по 30 минути.

 

 

Как да отложим старостта с десет години?

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *