ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Как да отложим старостта с десет години?

Вечната тема: да бъдем вечно млади…или поне да отложим старостта с някоя и друга година. Възможно ли е?

starenieУчени от университета в Торонто дават положителен отговор на този въпрос, информира medikforum.ru. Биологическата възраст отразява степента на морфологическо и физиологическо развитие на организма. Именно това, а не паспортните данни, т.е. хронологичната възраст, е важно и е точен показател за състоянието на душевното и телесно здраве, за трудоспособността на човека. Това е обяснението – но пред науката все пак остава открит въпросът от какво зависи скоростта на биологичното остаряване.
Канадските изследователи обръщат внимание върху факта, че има връзка между физическата активност и стареенето. Стареенето е съпроводено със загуба на физическа издържливост. Ако обаче организмът притежава ресурси и съумява да компенсира тази загуба, старостта се отлага за по-късни времена.
Умението да бъде постигана въпросната компенсация понякога се изгражда по лесен начин. Така например изключително полезни се оказват заниманията с аеробика. Подмладяващият ефект на тези занимания учените оценяват на десетгодишен срок: с толкова се отлага стареенето, ако заниманията с аеробика са редовни и ако са започнали още в млада възраст!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *