Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Процесът на остаряване е неизбежен!

При всеки човек се наблюдават свързаните с остаряването промени. Успешният подход е да се примирите с нещата, които не можете да промените, и да поставите под контрол тези, които можете. Ето накратко какво ви предстои:

 

Нарушения на вкусовите рецептори

Не е задължително да страдате от нарушение на вкуса и обо­нянието, въпреки че броят на вкусовите луковици със сигурност ще намалее и нервните окончания в носа ви ще станат по-малко чувствителни. Усещането за вкус е свързано с усещането за мирис, тъй като мозъкът съчетано обработва сигнали, за да определи типа вкус. Ако дори само едно от двете сетивни усеща­ния е нарушено, може да се стигне до безапетитие и в резултат на това да стане невъзможно да си набавите необходи­мите ви хранителни вещества. Има ве­роятност дори да пресолявате храната си, без да подозирате.

 

Запушване на кръвоносните съдове

С възрастта е твърде вероятно да настъпи удебеляване и втвърдяване на сърдечните клапи, стените на артериите, леко забавяне на сърдечната честота и дори увеличаване размерите на сърцето. Най-честият проблем е натрупването на мастни вещества по вътрешната стена на коронарните артерии, което води до по­степенно втвърдяване и стесняване на артериите, и сърцето се затруднява да из­помпва кръвта. Това е т. нар. коронарна атеросклероза и се характеризира с недо­статъчен приток на кръв към сърдечния мускул и появата на пристъп на болка в гърдите, известна като гръдна жаба (angina pectoris). Част от натрупаната ар­териална плака може да се отлепи и да за­пуши артерия, което да доведе до ин­фаркт или инсулт. Повишеното ниво на холестерол, високото кръвно налягане и тютюнопушенето допълнително задълбочават състоянието. Добрата новина е, че ако не страдате от сърдечносъдово за­боляване, сърцето може да ви служи на 70, 80 и 90 години също толкова добре, както и на 20.

 

Проблеми с дишането

Както сърцето, така и белият дроб функционират нормално, дока­то не остареете. С времето белият дроб, гръдният кош и диафрагмата стават по- малко еластични и не сте в състояние да вдишвате същото количество кислород като на младини. Но няма и да усетите тази разлика, освен ако не спортувате или не пребивавате на голяма надморска височина.

 

Забавен метаболизъм

С въз­растта храносмилането отнема малко повече време, но като цяло остава почти непроменено. Вероят­но активността на храносмилателните ви ензими леко ще се понижи, което означава, че някои хранителни елемен­ти като витамините В12 и С няма да мо­гат напълно да се усвояват. Черният ви дроб по-бавно ще преработва медика­менти и алкохол, което означава, че ефектът им ще настъпва по-бързо и ще бъде по-изразен.

 

Останете млади за дълго като намалите стреса

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *