ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Има ли връзка между килограмите и успеха в училище?

Индексът на телесната маса няма особено значение за ефекта от обучителния процес. Той обаче е индикатор за здравето на подрастващите.

kids in parkЗагрижените родители са склонни да оставят децата си за допълнителни занимания по писане и математика, вместо да ги пуснат наиграят, припомня puls.bg. Този подход е непродуктивен, отбелязва д-р Робърт Роунър от университета „Крайтън” в Небраска, САЩ. Неговият екип е направил наблюдения върху успеваемостта на децата в училищата „Линкълн” във връзка с тенденцията да се намаляват часовете за физическа активност. Продължителният престой над учебниците не дава очакваните резултати, ако децата нямат възможност да се движат достатъчно, да играят и да развиват физическите си способности.
Макар да не декларират наличието на причинно-следствена връзка между физическата активност и успеваемостта, учените отчитат, че мобилните деца по-добре организират знанията си и се справят успешно с тестове и учебни занимания, при които се изисква концентрация и бързина на мисленето.
Много често вниманието на родителската общност и образователните власти се фокусира върху теглото на децата и спортът се приема като един от спасителните фактори срещу затлъстяването. Така на практика нещата са обърнати наопаки: необходимо е да има политика за физическа активност, която да бъде последователна и всеобхватна, от което доброто здраве и добрият успех в училище ще бъдат следствие и възможна реалност.
След хубава игра в двора на училището децата по-лесно се концентрират и работят успешно в учебните часове. Опитите на някои развити страни, включително САЩ, да увеличат учебното съдържание и часовете по основните предмети за сметка на тези по физкултура и спорт, е грешка и няма да доведе до очакваните резултати.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

От първия до “Има ли връзка между килограмите и успеха в училище?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *