Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Как да се справите с хиперактивното дете?

Създайте постоянен режим и организирайте подходяща среда за работа

дете хиперактивно

Добре е детето да сяда далече от прозореца, от играчките и от други дразнители. Работете заедно в началото на деня, а не вечер. Не го натоварвайте -разделете задачите на по-кратки, но по-чести интервали.

Давайте ясни и конкретни инструкции. Намалете изискванията за точност и прецизност (поне в началото), за да формирате чувство за успех. Използвайте тактилния контакт (с елементи на докосване, поглаждане, потупване).

Уговорете с детето предстоящите действия и му предоставяйте възможност за избор.

Използвайте гъвкава система за поощрения и наказания. Хвалете всеки път, когато заслужава, и насърчавайте дейностите, свързани със съсредоточаване – четене, писане, рисуване. Не използвайте отрицателни изрази, отправяйте позитивни послания. Говорете сдържано и спокойно. Важно е детето да усеща вниманието и положителната нагласа.

Пазете го от преумора, тъй като тя повишава проявите на хиперактивност.

Предоставяйте възможности за правилно изразходване на енергията -запишете го да тренира някакъв спорт, извеждайте го всеки ден да играе навън, пише вестник „Всичко за семейството“.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *