Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Яжте зеле всеки ден – няма да сгрешите!

Учени от Лайденския университет в Холандия съветват всеки ден да включваме в менюто си зеле.

cabbage2Няма значение сортът на зелето – бяло, брюкселско или броколи, отбелязва medikforum.ru. Този зеленчук е достъпен икономически, има го целогодишно и е изключително богат на полезни вещества. Холандските медици водят пропаганда сред населението за това, че зелето може да бъде използвано за антиракова профилактика: практиката им доказва, че то наистина предотвратява развитието на някои злокачествени тумори.
Зелето съдържа цяла аптека – витамини, минерали, фибри и фитохимикали, които са крайно необходими на човешкия организъм. Освен това със своя букет от съставки зелето е чудесен антиоксидант. Забавя стареенето на клетките и потиска възпалителните процеси в тъканите.
Най-силен антиокислителен ефект имат видовете броколи и карфиол. Всички сортове са доказано съдействащи при лечението на сърдечни и белодробни болести. Разбира се, всички тези положителни ефекти от зелето – било то прясно, сготвено или кисело, могат да се проявят при условие, че зеленчукът е отгледан при спазване на екосъобразните норми. Това всъщност се отнася за всеки агропродукт: не са без значение въздухът и почвата, където се отглежда. Ако районът е наситен например с тежки метали, със сигурност зелето на трапезата ни ще вкара част от тях в собствения ни организъм. Така от добър приятел този великолепен зеленчук ще се превърне в наш враг.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *