Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Кой подлежи на преглед на кожата?

Слънчевите лъчи могат да бъдат опасни и силно въздействащи.

Затова говори двойното нарастване на случаите на рак на кожата в Европа през последните 20 години, повечето от които са в резул­тат на прекалено излагане на слънце. Чрез редовното самоизследване на кожа­та вие ще установите навреме ранните изменения, преди да са станали злокаче­ствени.

 

Кой подлежи на преглед?

С повишено внимание към рака на кожата трябва да се отнасят хората с бяла кожа, светла коса и лунички, хора, които в миналото са пoлучавали слънчеви изгаряния особено в ранна детска възраст, хора с много бенки и такива с фамилна обремененост. Меланомата обикновено води началото си от бенка и се среща най-често във възрастта между 40 и 60 години. Много важно е да се установи в съвсем ранен етап, преди да се е разпространила прекалено.

Другите възрастовозависими видове рак на кожата обикновено са напълно ле­чими. След навършване на 40 години трябва да се подлагате на редовни пре­гледи на кожата си. Ако попадате в ри­скова група за рак на кожата, помолете личния си лекар да ви насочи към дерматолог за по-обстоен преглед.

 

Как се провежда?

Трябва да следите за следните признаци:

  • Новопоявили се образувания или раз­ранявания на кожата, които не изчез­ват до четири седмици.
  • Участък, който постоянно кърви, раз­ранява се, образува коричка, възпаля­ва се, сърби и боли.
  • Всякакви необичайни кожни разраня­вания, които не зарастват до четири седмици.
  • Новопоявила се бенка или тъмно пет­но, което нараства, има неравни, въз­палени и зачервени очертания, с раз­лични цветове, и което сърби, кърви, сълзи и образува коричка, освен това е много по-голяма от другите бенки по тялото ви.

 

Какво означават резултатите?

Идете на преглед при лекаря си, ако забележите нещо необичайно. Ако открие нещо тре­вожно, лекарят ще ви насочи към дерма­толог, който ще прецени какво лечение е най-подходящо.

 

Слънцето гали, но и „хапе” кожата

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *