Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Топлата супа топи килограми

Покачването на теглото през зимата има своите логични обяснения

1

Добрата новина е, че проблемът има решение. През студените дни организмът пренастройва биологичния си часовник. Чувстваме се по-бавни и сънливи, все ни се похапва. Така е, защото подкожните мастни клетки натрупват хранителни вещества, „надебеляват“ и изпълняват най-важната си функция – на термогенеза. А това означава запазване на топлината на организма и защитата му от студ.

Светлата част на деня става по-къса, а това води до изработването на все по-малко серотонин-хормона на щастието. И мъжете компенсират с все повече мръвки и картофи, а жените – с тортички и шоколад. Така те просто се опитват да се преборят със зимната депресия. Лошото настроение се усилва допълнително от мрачната картина навън, голите клони на дърветата и все по-тъмната гама на облеклото ни.

Студът ни кара да търсим закрилата на топлите завивки и да се излежаваме по-дълго, вместо да потичаме в парка например. След работа не ни се ходи никъде, а и да се срещнем с приятели – все е на маса. Как тогава човек да не напълнее.

Но все пак по света има милиони хора, които не качват килограми през зимата. При това не всички живеят в топлите страни. Най-добрата защита срещу натрупването на килограми през зимата е нападението. Да започнем с храната. Приемайте задължително топла храна. Така не само ще се стоплите, но и ще си гарантирате ситост за по-дълго.

С изследване е доказано, че студената храна напуска стомаха след 20 минути, а топлата може да престои в него дори 4 часа. Така тя бавно се разпределя в организма, гарантира стабилност на кръвната захар и ни спасява от непрекъснатото похапване. Най-добри са супите, пък били те и нискокалорични зеленчукови, пише вестник „Всичко за семейството“.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *