Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Страдате ли от синдром на хроничната умора

Синдромът може да се наблюдава след прекарана инфекция, дори настинка, или по време, или скоро след стресова ситуация.

Същност на проблема

Това загадъчно заболяване се характеризира с много и най-различни симпто­ми, което често го прави трудно за диагностициране. Много други състояния имат симптоми, които наподобяват тези при синдрома на хроничната умора (СХУ) и поради тази причина преди диагностицирането на СХУ вашият личен лекар ще трябва да изключи останалите проблеми и други възможни причини за усещането на умора, например анемия, депресия, фибромиалгия, инфек­ции, диабет, сърдечносъдови заболявания, болест на щитовидната жлеза и рак. Основният симптом на СХУ е омаломощаваща и упорита умора, която се определя като крайно физическо изтощение, които не минават чрез почивка и сън. Често признаците са налице в продължение на поне б месеца, което сери­озно нарушава и пречи на нормалното ежедневие.

Рискови фактори

Причината за СХУ все още не е известна и е една от съвременните загадки пред медицината. Съществуват много теории по въпроса, в това число и предполо­жението, че СХУ е свързан с инфекции като вируса на Епщайн-Бар (вирусът, който причинява и мононуклеоза), алергии, лаймска болест, нарушена мета- болитна функция, ниско кръвно налягане, дисфункция на надбъбречната жле­за, нарушения на имунната система, неврологични проблеми, ревматични за­болявания, проблеми на централната нервна система, автоимунни заболява­ния, хормонални състояния, както и с някои медикаменти. Въпреки че нито един вирус не е доказано категоричният виновник за СХУ, много пациенти твърдят, че симптомите се появяват вследствие на заболяване, подобно на грип. Няма доказателства, че СХУ е заразен.

Най-нови проучвания

Докато много хора отдават появата на СХУ на фактори като стреса, според за­ключенията на специалистите напре­жението не води до синдром на хроничната умора. Важно е да се отбележи обаче, че въпреки това стресът може да изостри вече възникнал СХУ. Учените признават, че все още остава нерешен въпросът какво точно предизвиква СХУ, но те смятат, че е твърде вероятно това състояние да бъде предизвикано от инфекция.

 

 

Антистрес масаж

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *