Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Топ-6 на продуктите , които смъкват холестерина

Експерти назоваха 6 продукта, чийто прием смъква нивото на холестерина в организма. Това се случва, без да се отказвате от кашкавала, шоколада или хубавия омлет на закуска!

holesterinАко холестеринът ви е висок, заплашва ви опасността от сърдечно-съдови заболявания. Какво се прави в такива случаи? Известно е: започвате диета, или гълтате хапчета, паралелно с което …сте на диета! Диетата няма как да ви се размине, това е истината, пишат в medikforum.ru. Щом е така, най-добре изобщо да не мислите за медикаменти, а да си изберете ефективна диета!
Според специалистите в подобни случаи е достатъчно да съобразявате менюто си с препоръките – да заложите на жест основни продукта, които за три месеца ще смъкнат холестерина ви с 20%. Ето кои са те:
1. Киселите млека и други продукти, съдържащи станоли и стероли: те блокират отделянето на холестерин, а образуваните количества извеждат от организма с шлаките.

2. Фибри – има ги в бобовите храни; затрудняват бързата преработка на вещества в храносмилателния тракт. Влакната обират холестерина и го изхвърлят от тялото.

3. Ядки – орехи, бадеми, фъстъци. Балансират химията на храносмилането и не позволяват отлагане на холестерин За препоръчване е да не бъдат осолени!

4. Соя – във вид на мляко, йогурт, тофу. Подпомага черния дроб в усилията му да изхвърля лошия холестерин.

5. Зехтин и рапично олио – течни продукти от растителни суровини, съдържащи мононенаситени мазнини. Не влияят върху нивото на холестерина, но правят стените на артериите по-здрави. Това на практика е антихолестеринова профилактика – разрушителното въздействие на холестерина засяга именно здравината на кръвоносните съдове.

6. Овесени ядки – съдържат бета-глюкани. Това е съставката, която придава на запарените овесени ядки специфична консистенция. Пастообразната им, наситена с фибри маса е чудесен “чистач” на артериите, не допуска образуването на плаки.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *