Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Според типа кожа избирайте и защитата от парливото слънце

Не излизайте навън без да сте подсигурили подходяща защита за кожата си

За правилния избор на продуктите пред вестник „Всичко за семейството“ своите съвети сподели елитната козметичка Мая Иванова, която е с 15-годишен стаж в бранша.

Най-общо типовете кожа са четири. Първият е т.нар. „келтски“ тип. Кожата е снежнобяла, косата – от червена до светлоруса. Тези дами понасят най-тежко UV радиацията. Без защита могат да се пекат само 7-8 минути. След това изгарянето е болезнено. Козметиката със защитен фактор 30 е задължителна за тях. Дамите с един тон по-тъмна кожа и с руса до кестенява коса могат да се излагат на слънцето до 20 минути. Средството за защита трябва да е с фактор 20.

Ако сте тъмна по рождение и с кестенява коса, флиртувайте със слънцето без притеснение до 30 минути. Необходим ви е крем или плажно масло със SPF 15. Средиземноморският тип дами са с тен по рождение и с черна коса. Те могат да се наслаждават на слънчева баня до 40 минути. А след това да използват козметика със защитен фактор 10.

Продукти с фотозащита 50+ се използват, когато кожата е с дерматологични проблеми – акне, псориазис, слънчева алергия… Козметичката съветва да се грижим за красотата и след плаж. Да използваме хидратираща козметика за лицето, тялото и косата. Летният макиаж трябва да е водоустойчив.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *