ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Обичам се нежно! 4 метода за „самолюбов“

Защо е толкова важно човек да обича самия себе си? За­щото това му помага да се чувства добре в живота, да има вяра в собствените си сили и да постига целите си с лекота.

Ако ви е малко трудно да се възприемете като любимо същество, използвайте някой от тези четири метода, които са доказали ефикасността си.

1.Научете се да харесвате външността си

Хората с ниско самочувствие обикновено мразят външ­ността си и си изграждат карикатурна представа за самите себе си („имам го­лям нос, двойна брадичка, дебели бузи…“). Идеята, че някой може да ги харесва, им изглежда невъзможна и нереалистична. Как да привикнем с образа си, за да го обикнем? Извадете от албума или от компютъра ваша снимка, за която други­те казват, че е вашето точно изражение и излъчване. Упражнявайте се върху нея да харесвате това, което прияте­лите ви намират характерно за вас. Сложете снимката на видно място, така че все да е пред очите ви. Постепенно ще изпитате симпатия към обра­за, който ви гледа от нея.

2.Обградете се със знаци, които повишават стойността ви

Станете треньори сами на себе си и се мотивирайте с лесни и достъпни средства. Използвайте например мето­да на самозалепващите лист­чета. Напишете на тях ведри фрази, които ви отговарят: „Пълен съм с енергия“, „Мога да бъда много забавен и духовит“, „Имам добър вкус“. По­ставете листчетата на стра­тегически места в дома – на вратата на хладилника или върху огледалото в банята. Всяка сутрин се гледайте право в очите в огледалото и си повтаряйте убедително тези фрази като мантри. По­степенно самочувствието ви ще се подобри.

3.Възпитавайте се в позитивизъм

Приемането на собствената съдба и харесването на все­кидневния живот са ключо­ви за доброто самочувствие. Можете постепенно да по­стигнете това, като подмени­те песимистичните си мисли с идеи, подправени с опти­мизъм. Всяка вечер преди лягане отбелязвайте обикно­вените неща, които сте харе­сали през деня – усмивката на непознат, споделеното с приятел кафе, комплимента на колега, прочетеното във вестника.

4.Върнете се към  вашето детство, за да намерите съгласие със себе си

Направете малък тест, който ще ви позволи да разберете дали животът ви съответ­ства на вашите идеали или има нужда да го промените. Липсвали в него нещо, което е необходимо за щастието ви?

Отговорете на въпросите:

  • Кой е любимият ви герой от детските години?
  • Какво ви харесваше в него?
  • Кои ваши идеали свързвате с него?

Кажете име­ната на трима души, които ха­ресвате днес, и отговорете на въпросите:

  • Какво ви харесва у тях?
  • Какво представляват те за вас?

След това потърсете общото между тях и вашия любим герой от детството – има ли между вашите четири модела някои общи житейски стой­ности, например силна воля, мъдрост, спокойствие… На­края попитайте себе си кои са вашите качества, които ви доближават до тях.

  • сп. „Здравен журнал”

 

 

Няколко съвета за подобряване на самочувствието

 

 

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *