БОДИЛАКС – хранителна добавка срещу запек и излишни килограми

Причината за поява на стазен дерматит

  • При 80 на сто от случаите на разширени вени се появяват и проблеми по кожата

Здравейте, искам да попитам дали има медикаментозно ле­чение на моето заболяване? Аз съм на 34 години, но от 18-годишна страдам от разширени Вени, силно изразени в областта на глезените, коленете и вътрешната страна на бедрата. При топло време, особено вечер изпитвам тежест в краката и се придвижвам трудно. От около една година имам и сърбеж по глезе­на върху една от вените. Мястото започна да се зачервява и да обра­зува коричка, а преди един месец проблемът се прехвърли и на другия ми крак. Личният лекар ми изписа фусикорт, от който сърбежът се повлия, но само временно. Моля ви за консултация и съвет.

Теодора Янкова – Пловдив

Сърбежите по кожата ви определено са свързани с разширените вени и се наричат стазен дерматит.

За да се подобри състояни­ето на венозната система на долните ви крайници, трябва да спазвате определен режим. И най-важното – да не стоите дълго изправени или седнали. Ако работата ви е свързана със стоене на едно място, трябва на всеки половин час да се раздвижвате. Ако няма­те такава възможност, просто повдигнете краката си на по-високо място за около десетина минути. Правете повече раз­ходки, кач­вайте се по стълби, за да се стимулира естестве­ното движение на кръвта във вените. В ранния стадий на заболяването обикновено се използват медикаменти като диокет, детралекс, флебодия, а при съчетава­не и с нарушение в лимфния дренаж – и ендотелон. Също така се правят компресиращи превръзки с еластичен бинт и се обуват специ­ални чорапи. Съветваме ви да посетите съдов хирург, за да може да ви назначи необходимите изследвания и подходя­що лечение. Ако е необ­ходимо, по преценка на специалиста може да се наложи и оперативно лечение. За да подобрите състоянието на кожата си, трябва да леку­вате вените. Ако не лекувате венозната недостатъчност, рискувате да се влоши състо­янието на кожата ви.

ВНИМАНИЕ!

  • Препоръчваме Ви да си направите микробиоло­гично изследване. До голяма степен лечението би могло да се определи и от това дали ще се изолира наличният микроорганизъм.
  • Обикновено образуваната коричка се маже с чист антибиотичен крем. Кожата, която все още не е засегната, се маже от време на време с овлаж­няващ крем, без активни съставки.

Различните форми на дерматита:

 

 

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

За Lekuva.net – в-к „Доктор”

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *