ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Слънчогледовите семки са изключително полезни за здравето ви

Слънчогледовите семки могат да осигурят на тялото много хранителни вещества. Те имат мек вкус и са достъпни за закупуване в супермаркетите. Имат относително високо съдържание на калории и ако се консумират в умерени количества са изключително полезни за здравето.
Една супена лъжица слънчогледови семки може да предостави на тялото достатъчно количество витамин Е, фитостероли, магнезий и селен. Тези хранителни вещества играят жизнено важна роля в поддържането на тялото и предотвратяват появата на много болести.
Витамин Е е мастно разтворим антиоксидант, който унищожава свободните радикали в тялото. Свободните радикали разрушават клетъчните мембрани, което води до различни заболявания. Този витамин има много противовъзпалителни свойства и е полезен за облекчаването на симптомите на астма и артрит. Доказано е, че витамин Е намалява риска от рак на дебелото черво. Намалява също така честотата на интензивност на горещите вълни при жените в менопауза, както и риска от инфаркт и сърдечно-съдови заболявания. Това е така, защото витамин Е предпазва от образуването на плаки по стените на  артериите.
Фитостеролите пък понижават нивото на холестерол в кръвта, укрепват имунитета, намаляват риска от появата на някои ракови заболявания. Магнезият в слънчогледовите семки намалява риска от инфаркт и инсулт, намалява симптомите на астма, понижава кръвното налягане, предотвратява мигрена, мускулни спазми и крампи. Селенът в слънчогледовите семки предотвратява образуването на ракови клетки и насърчава работата на здравите клетки в тялото.
Поради изброените по-горе здравословни влияния на слънчогледовите семки е добре да ги включите в здравословната си диета, като предварително отстраните люспите им, защото те са вредни за стомаха. Ако ги добавите към диетата си ще се предпазите от много заболявания благодарение на хранителните вещества, които те съдържат.

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *