Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Лекарите не бързат да дават терапевтични препоръки!

До този извод стиг­нали група лекари от Световната здравна организация, след като наблюдавали 3673 па­циенти в продължение на повече от двадесет години. Според полу­чените данни ниското ниво на липопротеините с висока плътност е един от признаците за това, че на стари го­дини човек може да има проблеми от ментален характер. При такива хора още на 55 години рискът да получат раз­стройство на паметта и вниманието се увели­чава с 27%. А след като навършат 60 години – е цели 53 на сто.

Повече от половина­та участници в изслед­ването с ниско ниво на липопротеините с висока плътност още на стадий наблюдение показали по-слаба спо­собност към запомняне от останалите. Обаче медиците не бързат да дават терапевтични препоръки въз основа на тези свои изследвания. Както показали клинич­ните изпитания, при­емът на препарати за повишаване нивото на холестерола по никакъв начин не може да помогне и да предотврати тези нарушения.

„Разбира се, иска ни се да вярваме, че приемът на т.нар. до­бър холестерол, или липопротеини с висока плътност, може да за­пази паметта и раз­съдъка – казва Джон Чемпът, експерт от университета „Пиер и Мари Юри“ в Париж. Обаче предишен опит с подобни изследвания показва, че не бива да се вземат светкавични решения и да съветваме поред всички да пият таблетки. По-добре да изчакаме резултатите от по-нататъшните изпитания“.

Експертите смятат, че ако все пак искате да се застра­ховате от такива неприятни възрастови нарушения като лоша памет и слабоумие, го направете не с хапчета, а с помощта на нискомаслени диети и физическа активност.

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

За Lekuva.net – в-к „Доктор”

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *