Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Опитайте въглехидратното редуване

През последните години много нашумя диетата на въглехидратното редува­не. Нея най-често я ползват спортис­тите и актьорите, на които им се налага за кратко време да се разделят с много килог­рами. Откъде идва наименованието на дие­тата? То се определя от това, че главната роля в диетата играе постоянната мани­пулация с количеството приемани въглехид­рати. Ако се подлагате на отслабване в продължение на две седмици, вие разделяте това време на 4 цикъла. Първият и вторият ден от всеки цикъл са нисковъглехидратни. Употребата на белтъчини е на ниво 3 – 4 г на всеки килограм от общото ви тегло, до­като употребата на въглехидрати в също­то време е едва 0,5 г на килограм. Третият ден е високовъглехидратен – употребата на въглехидрати може да достигне до 5 – 6 г на килограм от общото тегло, а на бел­тъчините да се съкрати до 1 – 1,5 г. През четвъртия ден употребата на белтъчини е 2 – 2,5 г, а на въглехидрати – 2 – 3 г. При този хранителен режим теглото се променя по следния начин – през първите два дни на въглехидратното изтощение тялото маже да загуби 0,5 – 1 кг, като през третия ден, когато поемате много въглехидрати, този процес продължава. До вечерта на четвъртия – утрото на петия ден значителна част от изгубеното тегло се възстановява, но не си струва да се разстройвате. Проблемът е в това, че тези въглехидрати, които сте погълнали, са довели до задържане на вода в организма (1 г въглехидрати се свързва с 4 г вода), но наново качените грамове не са тлъстина. В утрото на шестия ден (втория ден от втория микроцикъл) вие ще тежите толкова, колкото и преди началото на въгле­хидратното редуване. Но това няма да бъде така в края на диетата. По-долу е приведена примерна таблица за всичките четири дни на един микроцикъл. Подборът на продуктите, енергийната им стойност, честотата на приемането на храната винаги са строго индивидуални и се съобразяват с такива обстоятелства като пол, възраст, лични предпочитания и т. н.

 

 

Базово меню за 1 и 2 ден от цикъла:

Закуска: салата от зеленчуци, които не съдържат скорбяла, с 1 ч. л. зехтин, 2 твърдо сварени яйца, обезмаслена безсолна извара

Обяд: пилешки гърди, задушени зеленчуци или чаша боб, телешко месо

Вечеря: салата от зеленчуци, които не съдържат скорбяла, с 1 ч. л. зехтин, 2 парчета риба

Високовъглехидратен ден:

Закуска: чаша „Корнфлейкс“ със стафиди, пълнозърнест хляб

Обяд: чаша нелющен или обикновен ориз, 1 /2 пилешки гърди, салата

Вечеря: порция макарони с немазен сос

Ден за умерен прием на въглехидрати:

Закуска: чаша „Корнфлейкс“ със стафиди, обезмаслена безсолна извара

Обяд: порция ориз, пилешки гърди, зеленчукова салата

Вечеря: 3 филии пълнозърнест хляб, зеленчукова салата с риба

 

„Капаните” при храненето – как да се измъкнем?  

 
Ако се чудите как да се отървете от излишните килограми – НИЕ ЗНАЕМ КАК! Харесайте страницата ни във Facebook, за да получавате най-актуалните новини, диети, съвети и предложения за отслабването.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *