ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Биологичният часовник е важен за здравето

Наскоро проведени проучвания показват, че някои здравословни проблеми са свързани с това, че не се съобразяваме с биологичния си часовник:

Сърдечни болести: Будуването тогава, кога­то би трябвало да спим, стресира организма ни, това води до отслабване на имунната система и нато­варва сърцето.

Рак на гърдата: Установено е, че съществува връзка между недоспиването и раковите заболявания. Ето защо Световната здрав­на организация е класифи­цирала работата на смени като канцерогенна. Слабият имунитет вследствие на стреса, предизвикан от недоспиването, е пусков механизъм за възникването на ракови заболявания.

Промени в настрое­нието: Ако живеем в дисхармония с естествения биологичен ритъм, това може да доведе до наруша­ване на мозъчните функции и да причини проблеми със способността за запаметя­ване и депресия.

Наднормено тегло: Тялото ни не може да раз­гради мазнините през нощ­та, защото глюкозата и ин­сулинът в тялото ни не се оползотворяват ефективно.

Диабет: Неправилно функциониращият биологи­чен часовник може да бъде и причина за възникването на диабет, защото по този на­чин се намалява способнос­тта на задстомашната жлеза да произвежда инсулин.

Учените от Университета в Чикаго са установили, че ако няколко поредни дни спим по четири часа, тялото ни ще се опитва да прера­боти глюкозата по същия начин, по който това се случва в началния стадий на диабета. Достатъчни са само две поредни нощи, в които да не си доспим с два или три часа, и тялото ни започва да произвежда 15% повече грелин (хормонът, който повишава апетита) и 15% по-малко лептин.

 
Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *