Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Веднага търсете спешна помощ при съмнение за менингит, ако са на лице:

  • всякакво покачване на температурата, което се съпро­вожда с прилошаване, повръщане и главоболие;
  • треска с появяване на обрив по кожата, независимо от какъв характер е този обрив;
  • потиснатост и нарушения в съзнанието -‘ неясни въз­приятия, липса на внимание, детето не реагира на нищо, „сякаш не ви чува“;
  • както и ако получи гърч;
  • в случай на висока температура при появяване на болки в гърба и напрежение на шийните мускули, както и ако бол­ките се усилват значително при движение на главата;
  • ако освен повръщане и разстройство забележите поду­ване, набъбване на фонтанелата при бебето, както и ако плаче монотонно.

В такива ситуации детето се приема в бол­ница под постоянно лекарско наблюдение. Така докторите се ориентират в диагнозата и при необходимост своевременно назначават адекват­но. лечение.

ОСНОВНИТЕ ПРОФИЛАКТИЧНИ ФАКТОРИ ПРИ МЕНИНГИТ СА ЗАКАЛЯВАНЕ И УКРЕПВАНЕ НА ИМУНИТЕТА

Колкото и банално да ви звучи, е точно така. Разходки на чист въздух, рационално хранене, режим на работа и почивка, без пре­умора и, разбира се, да пазите себе си и децата си от инфектиране. Това най-много зависи от възрастните, защото, както споменахме, те заразяват децата.

Ако при някой от възрастните в семейството се появи кашлица, хрема, запушен нос, помислете за детето – не се доближавайте до него, по възможност дори избягвайте да влизате в стаята му. Ако се налага, непременно си сложете 4-слойна маска, която да покрива носа и устата.

Здравни новини – Няма вълна от менингит в България!

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

За Lekuva.net – в-к „Доктор”

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *