ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

7 диети одобрени от науката – 7

Най-ефективното предложение от съвременната ”слабология”

Диета според гликемичния индекс
Понятието гликемичен индекс (ГИ) е въведено от французина Мишел Монтиняк. Лекарите го използват при лечението на диабетиците. Става дума за това, че въглехидратната храна променя равнището на кръвната захар по различен начин. Едни продукти го повишават значително, други – средно, трети – малко. Точно тази способност е наречена гликемичен индекс (ГИ). За ориентир се приема ГИ на глюкозата или белия хляб – той е равен на 100 единици. ГИ от 70 и повече единици се смята за висок, а от 56 до 69 – среден, от 55 и надолу – нисък. Колкото по-нисък е ГИ, толкова по-добре за отслабващия.

Не е трудно да се научи гликемичният индекс на продуктите, само че един и същ продукт може да има различен ГИ в зависимост от обработката. Например при смлените зърнени храни той е по-нисък в сравнение с пуканките. Освен това не бива да се забравя, че има продукти, при които ГИ, макар и да не е висок, съдържанието на мазнини е високо. Това са шоколадът и ядките.

Друга „хитрост“, за която също постоянно трябва да се помни, е, че индексът на продукта може да се променя в зависимост от това, дали сме го изяли отделно от другата храна или заедно с нея. Ако в едно меню някое ястие е с по-висок ГИ от друго, първото ще наклони везните в своя полза.

Нашата оценка:
+ Може да се използва както от диабетиците, така и от хора с наднормено тегло и нарушена въглехидратна обмяна.
– От броя на условностите и ограниченията на човек може да му се завие свят.
– Не променя начина на живот, дава временен резултат.
– Голяма е вероятността от сривове и възвръщане на изгубените килограми.

6. Френска диета
Ако се чудите как да се отървете от излишните килограми – НИЕ ЗНАЕМ КАК! Харесайте страницата ни във Facebook, за да получавате най-актуалните новини, диети, съвети и предложения за отслабването.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *