Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Лъвска грива, Hericium erinaceus: подобрява паметта и растежа на мозъчните клетки

Лъвска грива, научно известна като Hericium erinaceus, не е просто гъба. Тя насърчава умственото и здравословното развитие на нервната система и мозъка

Лъвска грива Hericium erinaceus

Лъвска грива, Hericium erinaceus е особено привлекателна за хората, които търсят естествени начини да подобрят здравето и работата на мозъка, както и на цялата нервна система.

Гъбата Лъвска грива има редица когнитивни и физиологични ползи, повечето от които са научно доказани.

Защо наричат гъбата Лъвска грива, Hericium erinaceus „душата на интелигентността“

Лъвска грива, Hericium erinaceus е особено добра за подобряване на мозъчната функция. Изследванията показват, че може да помогне за възстановяване на паметта, концентрацията и вниманието. Едно от най-забележителните предимства е способността ѝ да подобрява когнитивната функция.

Какво казва науката?

Учени от университета в Куинсланд откриха, че екстрактът от гъбата Лъвска грива насърчава растежа на мозъчните клетки и може да подобри паметта. Резултатите от изследването са публикувани в Journal of Neurochemistry.

Биолозите са открили нови активни съединения от гъбата Hericium erinaceus, като hericene A. Използвайки микроскопия със супер разделителна способност, те показаха, че екстрактът от гъбата и неговите активни компоненти насърчават растежа на мозъчните клетки и образуването на връзки между тях. Тестовете са проведени върху клетки в хипокампуса, част от мозъка, която играе важна роля в превръщането на краткосрочните спомени в дългосрочни.

Щит срещу умствената умора

Лъвското грива има адаптогенни свойства, които помагат на тялото да се адаптира към стреса и по този начин намалява умствената умора. След дълъг работен ден способността да мислим не е толкова добра. Затова хранителна добавка с екстракт от тази чудна гъба може да е точно помощта, от която се нуждаем.

Слюнчената жлеза подпомага производството на невротрансмитери, необходими за вниманието и концентрацията. Въпреки че слюнката не е вълшебна пръчица, която веднага ще ни направи гении, тя със сигурност играе роля за повишаване на концентрацията и вниманието.

Фокус, бърза мисъл и баланс на настроението са причините за нарастване на популярността на гъбата Лъвска грива у нас и по света. Тази гъба вече се изследва за лечение на болестите на Алцхаймер и Паркинсон, поради способността й да увеличава мозъчните синапси.

И не на последно място: Hericium erinaceus спира дегенерацията на мозъка, която неизбежно съпътства стареенето поради увреждане на ДНК, начин на живот, стареене и други причини.

Други ползи за здравето от гъбата Лъвска грива

Първоначално последователите на традиционната медицина активно използвали Лъвската грива за поддържане на здравето на нервната система. След по-подробно проучване на гъбата, показанията за употреба се увеличили, а проучванията доказаха, че тя има много полезни терапевтични свойства. Ямабушитаке, както я наричат в Япония, се използва широко в източната медицина като:

• Продукт за подобряване на умствената работа;
• Естествено средство за лечение на стомашни и чревни язви;
• За повишаване защитните сили на организма;
• Под формата на капки китайските лечители я дават за поддържане на нормални нива на кръвната захар;
• Може да контролира холестерола в кръвта;
• За баланс и нормализиране на кръвното налягане;
• Намачкана, или сок от гъбата, може да се сложи върху марля или компрес за лечение на рани и ожулвания;
• За профилактика на хронични заболявания;
• Естествен имуностимулатор за предпазване от рак.

Тази гъба съдържа най-малко 32 активни компонента, вкл. е богат източник на калий (K), цинк (Zn), желязо (Fe) и селен (Se). И най-важното, екстрактът от гъбата съдържа бета-глюканови полизахариди, които са отговорни за уникалния здравословен ефект върху тялото.

За възстановяване след инсулт

Анализирайки резултатите от едно тайванско проучване върху мишки, претърпели исхемичен инсулт, може да се заключи, че Hericium erinaceus намаля степента на увреждане на мозъка поради недостиг на кислород. Това проучване допълнително насърчи по-подробен анализ на ефектите на гъбата върху здравето на нервната система.

Друг експеримент върху човешки клетки показа, че активното вещество от Лъвската грива може да помогне за предотвратяване образуването на кръвни съсиреци, които водят до инфаркт и инсулт.

Увредена нервна система

Нервната система е огромна мрежа от преплетени нервни окончания по цялото тяло. Обединението на тези окончания се случва в гръбначния и главния мозък. Всички компоненти работят като един механизъм, който контролира почти всички функции на тялото.

Уврежданията на главния или гръбначния мозък са най-опасните състояния, при които може да настъпи парализа и загуба на умствени и когнитивни функции. Няколко експеримента показаха възможните ползи от медицинската гъба за намаляване на негативните ефекти от такива наранявания, като помага за възстановяване на нервните клетки, помагайки на човек да се изправи отново на крака. Това е и една от причините да се разработват специални хранителни добавки с екстракт от гъбата Лъвска грива (Hericium erinaceus) за пациенти, които имат поставена диагноза множествена склероза.

Неврохелт плюс
Неврохелт плюс – чудо за възстановяване на мозъка

Източник: dzen.ru

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *