ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Съвети за поддържане на идеално тегло

ЯЖТЕ СЕДНАЛИ, В СПОКОЙНА ОБСТАНОВКА.

Отделете поне 20 минути на хранене и дъвчете всяка хапка със съзнанието да усетите вкуса. Така организмът ви ще има време да осъзнае процеса на хранене и в крайна сметка гладът ви ще е задоволен с количеството, от което реално се нуждаете.

СЕРВИРАЙТЕ ИНДИВИДУАЛНИ РАЗУМНИ ПОРЦИИ

и не оставяйте възможност за добавяне на допълнително количество от ястието.

ЯЖТЕ ПЪЛНОЗЪРНЕСТ ХЛЯБ (1-2 ФИЛИЙКИ) НА ВСЯКО ХРАНЕНЕ,

той ви носи чувство за ситост и помага да избегнете безразборното ядене между основните хранения. Той е и полезен, защото съдържа витамини и хранителни влакнини.

НЕ СЕ ЛИШАВАЙТЕ ОТ КАРТОФИ, ОРИЗ ВАРИВА, НО В МАЛКИ ПОРЦИИ (200 Г. – ЕДНА МАЛКА ЧИНИЙКА).

Комплексните въглехидрати, които се съдържат в тези храни засищат добре и ви помагат да дочакате следващото основно хранене, без да се отдавате на изкушения от сладки и тестени храни.

ЯЖТЕ САЛАТИ ИЛИ НЕМАЗНИ ТУРШИИ КАТО ПРЕДЯСТИЕ НА ОБЕД И ВЕЧЕРЯ.

Те имат голям обем и ниска калоричност, а са полезни, заради витамините и влакнините, съдържащи се в тях. Така ще се наситите с по-малък енергиен прием.

ЕВРОПЕЕЦЪТ (В ТОВА ЧИСЛО И БЪЛГАРИНЪТ) Е ВЪЗПИТАН ОТ МАЛЪК ДА ДОВЪРШВА ХРАНЕНЕТО С НЕЩО СЛАДКО НА ВКУС.

Ако не го получи, той се чувства некомфортно и търси удовлетворение в яденето на бонбони, вафли и др. през следобедните часове. Затова, като десерт избирайте винаги пресен плод, или плодово кисело мляко, а сладкишите оставете само за удоволствие при празнични случаи.

ВЕЧЕР, ОСОБЕНО ПРЕЗ ЗИМАТА, ЯЖТЕ ВЪЗМОЖНО НАЙ-ЧЕСТО ЗЕЛЕНЧУКОВИ СУПИ.

Те са полезни, защото съдържат витамини, а също така имат много ниска калоричност, тъй като са съставени от около 80% вода, а са с голям обем. Така ще достигнете ситост при възможно най-нисък енергиен прием.

ПИЙТЕ 1,5 Л. ВОДА НА ДЕН.

Избягвайте подсладените напитки, те, особено през лятото, могат да се превърнат в основен източник на проблеми с теглото.

НАУЧЕТЕ СЕ ДА ЧЕТЕТЕ ЕТИКЕТИТЕ

с хранителното съдържание на продуктите. Ако мазнините надвишават 10% от калоричността, смятайте, че изделието е неподходящо за човек, държащ на своята линия. Същото важи и за захарта. Ако тя е в големи количества, фигурира на първо или второ място в списъка на съставките.

ПАЗАРУВАЙТЕ ВИНАГИ СЛЕД ХРАНЕНЕ,

така няма да бъдете изкушени и да направите ненужни и нездравословни покупки.

НЕ СЕ ПРИТЕСНЯВАЙТЕ АКО ПОНЯКОГА ВИ СЕ СЛУЧВА ДА СИ ПОХАПНЕТЕ ЗДРАВО НА ПРАЗНИК ИЛИ НА БАНКЕТ.

Това е нормално и необходимо за поддържането на един нормален социален живот. Само гледайте изключението да не се превръща в правило и си направете разтоварващ ден след празненството. В този ден яжте предимно кисело мляко, плодове и зеленчyци.

ЗНАЙТЕ, ЧE АЛКОХОЛЪТ Е ПО-КАЛОРИЧЕН ОТ ЗАХАРТА

(1 г. алкохол = 7 калории; 1 г. захар = 4 калории), а и често е придружен от високо енергетични мезета. Затова избягвайте аперитивите, а ако ви се случи да си пийнете, то това трябва да е не повече от веднъж седмично, с мярка, а за мезе предпочитайте салатите пред ядките и колбасите. В този случай също си направете разтоварващ ден.

За www.Lekuva.net, материалът подготви Надя Кехайова

Тя е дамата, която успя да стопи 55 кг. по най-здравословния начин?

Надя Кехайова сега
Надя Кехайова сега
Надя Кехайова преди
Надя Кехайова преди

Връзка с Надежда Кехайова може да се направи на телефон – 0888 902 698, както и на yogakursove@abv.bg.

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *