Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Коректори за изправяне на стойката – работят ли наистина?

Може ли да оправите изгърбването и болките във врата с коректор на стойката?

коректор на стойката

 

С увеличаването на работата с технологии през последните няколко десетилетия, много хора прекарват поне част от деня си прегърбени над телефони, компютри или таблети. Изчислено е, че американците са похарчили приблизително 134 милиарда долара от 1996 г. до 2016 г. за лечение на болки във врата и долната част на гърба, дължащи се на лоша стойка.

Може би затова коректорите на стойката напоследък придобиват все по-голяма популярност. Коректорите на стойката са устройства, носени под (или над) дрехи, които променят позицията на гърба, за да коригират позицията на раменете и гръбнака. Много от тях са под формата на скоби или спортни сутиени, но някои са електронни устройства, жироскопи или магнити.

„Правилната стойка е важна, защото намалява стреса върху определени области на тялото, които с течение на времето могат да се втвърдят и да намалят способността ви да се движите извън седнало положение“, казва физиотерапевтката д-р Лиза Митро.

Въпреки това, не всички коректори на стойката са направени еднакви или предназначени за всички. Ето какво трябва да знаете за коректорите, както и начините да подобрите стойката си без помощта им.

Д-р Лиза Митро, физиотерапевт

 

Коректор на стойката може да помогне за коригиране на дребни проблеми

 

 

„На теория коректорът на стойката може да бъде полезно напомняне да работите върху стойката си”, казва Хедър Иполито, експерт по йога, пилатес и коригиране на стойката. Когато раменете са добре позиционирани с коректор на стойката, това привежда и врата в по-добра позиция.

Но това не означава, че тези устройства ще решат всичките Ви проблеми с лошата поза.

„Не мисля, че коректорите са опасни“, казва Иполито, „но не мисля, че ще създадат трайна промяна, ако някой не разбере основните причинители на лошата си стойка и опита да коригира тях”, допълва още тя.

В крайна сметка коректорът на стойката е предназначен за хора, които искат да коригират дребни проблеми със стойката си. Всеки със сколиоза или силна болка в гърба да потърси медицински специалист, преди да носи коректор.

Хедър Иполито, експерт по йога, пилатес и коригиране на стойката
Хедър Иполито, експерт по йога, пилатес и коригиране на стойката

 

Начини за подобряване на стойката без коректор

коректор на стойката

Лошата стойка може да причини проблеми освен болките в гърба, така че е изключително да се вземат мерки.

„Правилната стойка е важна поради редица причини, когато остаряваме“, обясни Иполито. „Много хора не знаят, но от стойката може да се отрази и на храносмилането и помага за дишането.“

Ако работите на бюро цял ден и откриете, че раменете и главата Ви са наклонени напред, може би е време да преконфигурирате офиса си. Инвестирайте в ергономична работна станция, която има изправено бюро или офис стол със силна лумбална опора и компютърен екран, който седи на нивото на очите. Това може да предотврати появата на болки във врата и гърба.

„Най-доброто нещо, което можете да направите, когато седите, е да променяте позицията си“, добавя Митро. „Извън работата би било полезно да укрепите долната част на гърба, средната част на гърба и раменете.“ Това включва тренировки като йога, пилатес или ходене на фитнес. Основни упражнения като планк и коремни преси също са добри варианти, тъй като са насочени за укрепване на корема и бедрата, което може да помогне за поддържане на изправена и стегната поза.

Други начини за подобряване на стойката включват ежедневно движение и сменянето на позата на всеки 30 минути, ако е необходимо.

Иполито обяснява, че докато упражненията и коректорите на стойката са страхотни, разбирането и след това действането върху причината за лошата стойка е от ключово значение за нейното подобряване и намирането на правилния вариант за лечение.

„Така че коректор на стойката, разбира се, може да Ви напомни да дръпнете раменете си назад, но може да няма голям ефект за цялостното й коригиране.“, допълва още Иполито.

Източници: https://www.health.com; https://www.freepik.com/

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *