Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Влияние на планетите върху здравето през декември 2023 година

Според древногръцкия лекар Хипократ: „Лекар без познания по астрология няма право да се нарича лекар.“

декември

Затова не е чудно, че между областта на медицинската наука и древната мъдрост съществува очарователна пресечна точка. Това пресичане се осъществява между небесните тела и човешкото здраве.

Изследването на влиянието на планетите върху болестите е завладявало човешкия ум от векове, предизвиквайки дискусии, които преодоляват пропастта между астрономията, астрологията и медицината.

Подвластни на древната традиция хората, които вярват в астрологията, винаги са обмисляли позицията на слънцето и планетите, за да разберат по-добре своето здраве и личност, както и да направят прогнози за бъдещето.

В края на годината ще можем да се отпуснем малко

Първата половина на декември е стабилно време за физическо благополучие. Вярно е, че някои случки от периода могат да ви разтърсят емоционално. През втората половина на месеца трябва да обърнете малко повече внимание на здравето.

3 декември – Квадрат Луната и Уран

Продуктите, които причиняват ферментация, могат да доведат до обостряне на гастрит и запек. Препоръчително е да спазвате диета и да се движите повече. Трябва обаче да избягвате прекомерния стрес върху сърцето. Безсънието може да ви притесни, и с основание.

4 декември – Ингресия на Венера в Дева, квадрат на Луната и Марс

И отново стомашно-чревният тракт е атакуван. Дори здрави хора могат да изпитат болки в стомаха. Дерматитът ще се влоши и може да се появят алергии към нови храни и лекарства. Сега е моментът да изберете правилната за вас диета.

6 декември – Опозиция на Луната и Нептун

Напитки (и някои храни), съдържащи алкохол, могат да причинят алергии, а прекомерното пиене на вода ще доведе до подуване. За бъбреците ще е трудно да се справят с натоварването, трябва да ограничите приема на солени храни. В същото време недостатъчният режим на пиене може да причини главоболие и повишени спазми в крайниците.

9 декември – Квадрат на Луната и Нептун, опозиция на Луната и Юпитер

Тонусът на тялото е намален, преобладават мързелът и пасивността. Трудно е да устоите на изкушението да ядете, затова ще е лесно да натрупате наднормено тегло. Вероятни са обостряне на цистит, уретрит и обостряне на инфекциозни заболявания на пикочно-половата система.

10 декември – Опозиция на Венера и Юпитер

Желанието за ядене на вредни храни се увеличава, което може да влоши гастрита и язвата. Ще се появят симптоми на заболявания на щитовидната и тимусната жлеза. Възможно обостряне на хроничен тонзилит и възпаление на сливиците.

12 декември – Съвпад на Луната и Марс

Засилват се хипохондрията и раздразнителността. Не трябва да натоварвате зрението си. Сега е нужно да се погрижите и за стомаха си. Храната се усвоява по-лошо, вероятно е заради запек, подуване на корема и болка в епигастричния регион. Важно е да се поддържа режим на пиене.

13 декември – Новолуние, квадрат на Луната и Нептун

Натоварванията на коленете и гръбначния стълб са противопоказани. Увеличават се хроничните артрити и артрози. Изключително нежелателно е да се лекуват зъби или да се извършват сериозни дерматологични процедури. Вероятни са и проблеми с жлъчните пътища.

16 декември – Квадрат Луната и Венера

Важно е да наблюдавате здравето си по-внимателно и да приемате лекарства навреме. Използването на изкуствени съставки може да причини алергии, дори отравяне. Препоръчително е да пиете повече вода и не забравяйте да се движите – това ще помогне да се справите със задръстванията в тялото.

19 декември – Първа четвърт на Луната. Квадрат Луната и Слънцето, Луната и Марс

Не се поддавайте на тъгата. Леките заболявания могат да се влошат поради стрес. Не е препоръчително да лекувате гъбични заболявания на краката или да правите педикюр.

21декември – Опозиция на Венера и Уран

Възможен е хормонален дисбаланс. Увеличава се рискът от инфаркти и инсулти, а съдовите проблеми се влошават. Кръвното налягане е нестабилно – пациентите с хипертония трябва да следят нивата му.

23декември – Съвпад на Луната и Уран, опозиция на Луната и Венера

Опитайте се да не настинете, пазете се от течение. Лечението на заболявания на дихателната система ще се забави. Следобед кръвното налягане може да скочи, възможно е да се появи аритмия и тахикардия.

26 декември – Опозиция на Луната и Марс, Луна и Меркурий

Има висок риск от заразяване с вируси и появата на инфекция. Всички лигавици са уязвими, а при жените са проблеми ще създадат и млечните жлези (възпалителните заболявания се обострят). Може да се появи чернодробна колика, гадене и болка в десния хипохондриум. Черният дроб е много уязвим, препоръчително е да му помогнете по време на празниците: пийте билкови чайове, избягвайте пикантни и пържени храни.

27декември – Пълнолуние

Ден на повишена емоционалност и чувствителност.

Безсънието се влошава, тревожни мисли смущават ума. Може да се появят тежест в стомаха и киселини. Препоръчително е да се въздържате от приема на силни лекарства.

31 декември – Квадрат на Луната и Венера, опозиция на Луната и Сатурн

Засилва се проявата на хормонални проблеми и протичането на заболявания, свързани с щитовидната жлеза. Въпреки празника е препоръчително да се въздържате от преяждане, алкохолът е разрешен само в малки количества.

Източник: astrotalk.com

НЕВРОХЕЛТ плюс – стимулира мозъчната дейност, при постоянно безпокойство и стрес
Неврохелт плюс – чудо за възстановяване на мозъка

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *