Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

6 прости навика за удължаване на живота

С помощта на няколко навика, които отнемат не повече от 10 минути на ден, може да си осигурите дълголетие

навика за дълголетие
Изкачването по стълбите, вместо с асансьора, е чудесен здравословен навик

Да живееш по-здравословно не винаги трябва да е свързано с тежки и сложни промени в начина на живот.

Въпреки процедурите за дълголетие на знаменитостите и ултрабогатите, които изискват много време и пари, някои от най-добрите здравни практики са безплатни и не отнемат много време.

Науката предполага, че няколко прости ежедневни навика, включително упражнения, здравословно хранене, поддържане на социални връзки и намаляване на стреса, могат да удължат живота ви с десетилетия.

Включването дори на няколко от тези навици в ежедневието ви може да подпомогне вашето дългосрочно здраве, а пракикуването им отнема само няколко минути на ден.

 

Използвайте стълбите, вместо асансьора

 

Не е тайна, че редовната физическа активност е важна част от здравословния начин на живот и много доказателства сочат, че заседналото ежедневие може да бъде пагубно за здравето. Насоките обикновено препоръчват поне 150 минути умерени упражнения на седмица, 75 минути интензивни упражнения или някаква комбинация от двете.

Но все повече изследвания показват, че можете да извлечете някои от ползите за здравето от упражненията, без да прекарвате часове във фитнеса.

Едно проучване установи, че общо около четири до шест минути на умерено натоварване на сърцето, разпределени през деня, са достатъчни, за да намалят риска от преждевременна смърт.

Изкачването на стълбите по 2-3 пъти на ден е чудесен начин да си набавите тези 4-6 минути на ден, които ще поддържат сърцето ви здраво.

 

Правете планк по няколко минути на ден

Има ясни ползи за здравето, свързани с аеробните упражнения, които карат сърцето ви да работи, но силните, здрави мускули са също толкова важни за здравословното остаряване.

Има солидни изследвания, че комбинацията от кардио упражнения и силови тренировки може да бъде идеална за дълъг и здравословен живот.

И докато вдигането на тежести е чудесен начин за изграждане на мускули, то не е единственият вариант. Доказано е, че упражнения като сядане на стена и планк понижават кръвното налягане, и изграждат мускулите. Тези видове тренировки, известни като изометрични упражнения, също така имат слабо въздействие върху ставите.

Използването на собственото телесно тегло за изграждане на силни мускули може да ви помогне да включите повече упражнения в деня си извън фитнес залата, така че да останете активни, енергични и издръжливи за десетилетия напред.

 

Похапвайте здравословни въглехидрати

 

Доброто хранене е друг ключов фактор за воденето на здравословен живот и не е нужно да преразглеждате цялата си диета. Вместо ограничителен план за хранене, диетолозите препоръчват добавяне на повече храни към вашата диета под формата на богати на въглехидрати плодове, зеленчуци, пълнозърнести храни и бобови растения.

Растителните храни са с високо съдържание на витамини и минерали, както и фибри и въглехидрати, свързани с по-нисък риск от смъртоносни заболявания като рак на червата. Някои от най-дълголетните хора в света ядат много храни с високо съдържание на фибри като боб, семена и зеленчуци.

За да добавите повече полезни храни в менюто си, опитайте да започенете със здравословни закуски като горски плодове с черен шоколад, микс със сушени плодове и ядки или извара със зеленчуци и пълнозърнести бисквити.

 

Насладете се на чаша кафе, чай и черен шоколад

Има доказателства, че други растителни микроелементи като полифеноли и антиоксиданти също могат да имат защитен ефект срещу хронични заболявания.

Някои от най-богатите източници на тези хранителни вещества вероятно вече са в кухнята ви под формата на любимите ви напитки или сладкиши.

Кафето съдържа изобилие от съединения, които могат да помогнат за предотвратяване на сърдечни и други заболявания. Както зеленият и черният чай са пълни с подобни полезни вещества, така че една следобедна чаша чай определено е полезна за вашето здраве.

Може да се поглезите и с малко тъмен шоколад, който също осигурява полезни за сърцето флавоноиди.

 

И не на последно място по важност – виждайте се с близките и приятелите си!

 

Някои от най-дълголетните и активни възрастни хора на планетата посочват силното чувство за общност като източник на енергия, мотивация и усещане за младост. Един 96-годишен спортист, например, води ежедневни телефонни разговори с приятели и семейство, за да остане психически и физически жизнен.

Въпреки че е необходима работа, за да се поддържат добри взаимоотношения, според експертите редовната комуникация е ключова.

Източници: https://www.insider.com; https://www.freepik.com/

Изглед на опаковката на продукта Доктор Силвър Dr. Silver
СРЕБЪРНАТА ВОДА, направена с новия генератор за сребърна вода Dr.Silver, е с още повече ползи за здравето

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *