Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Как да отслабнем, ако сме над 50 г.?

Един от най-големите проблеми на средната възраст е неочакваното напълняване.

Много от жените, които през целия си живот са били слаби, или поне в нормата, след менопаузата качват между 5 и 15 кг и трудно могат да ги свалят. Освен некомфортното чувство, това води със себе си допълнителни усложнения със здравето. Друга причина за наднорменото тегло може да бъде заболяване, като един от най-честите проблеми е този с щитовидната жлеза. Имайки предвид, че движението е определящо, както за свалянето на килограми, така и когато имате проблеми със жлезите с вътрешна секреция по принцип, в по-напреднала възраст, то може да се окаже вредно. Затова трябва да добре да помислите каква тренировка да изберете, когато решите да отслабвате. Като начало най-добре е бавното ходене пеша. Разходката от по 1-2 часа на ден ще ви тонизира и ще ви отърси от ежедневните проблеми. Освен това изключително полезна е аква гимнастиката, която хаби доста калории, но не натоварва костите и ставите ви, а и водата е добър лечител за много болести. Разбира се всичко това с корекция в храненето, би довело до изключителни резултати. Важно е да се знае, че при напреднала възраст не е добре отслабването да става бързо. Ако здравословното е по 1 кг на седмица, то при хората над 50 г, се препоръчва да свалят по ½ кг. Така и организмът няма да бъде шокиран, а леката тренировка ще се отрази добре и на цялостното му състояние.

За www.Lekuva.net, материалът подготви Надя Кехайова

Тя е дамата, която успя да стопи 55 кг. по най-здравословния начин?

Надя Кехайова сега
Надя Кехайова сега
Надя Кехайова преди
Надя Кехайова преди

Връзка с Надежда Кехайова може да се направи на телефон – 0888 902 698, както и на yogakursove@abv.bg.

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *