Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Завистта разсипва мозъка и артериите

Учени от Московския медицински университет са проучили ролята на завистта за възникване на някои заболявания. С подходящи анкети те изследвали над 2000 хипертоници и пациенти с тежки неврози.
Изводът им е, че „благородна завист“ няма. Това е естествено човешко чувство на неуспелия и по-неспособния човек към преуспелите. Когато е слабо развито то дори е полезно. При завистта в тялото се изливат хормоните кортизол и адреналин, които активизират мозъка и мускулите и стимулират желанието за напредък.
Но постоянната завист е особена болест. Кортизолът е хормон, който атакува нервните клетки и артериите Завистливите започват-трудно да запомнят и лесно да забравят, намаляна и способността им за анализ и концентрация. Болните от хипертония са и три пъти повече сред завистливите, защото адреналинът пък свива артериите и докарва постоянно високо кръвно налягане.

Из „Здр. в. за пенсионера“

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *