Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Съвети за шофиране в горещото време

Горещото време може да превърне пътуването с автомобил в истинско мъчение

горещото време

Тези съвети ще ви помогнат да стигнете до дестинацията си спокойни и в добро здраве дори и в най-горещото време.

Възможните последици от шофирането в зле климатизирана кола по време на юлските жеги са умора, нервност, загуба на бдителност и повишен риск от пътнотранспортни произшествия.

Как шофьорите могат да оцелеят по време на горещите вълни

Преди всичко трябва да се има предвид, че ефектът на топлината върху тялото е подобен на ефекта на алкохола.

При каква температура нараства броят на авариите?

Според проучвания на европейски учени при температура на въздуха от +27°C рискът от злополука се увеличава с 6%, при +32°C – с 13%, а при +37°C – с 33%.

Какви съвети ще помогнат на шофьорите и спътниците им да преживеят необичайните жеги?

Шофирането, когато термометърът показва около и над 40 градуса е много опасно, тъй като високата температура притъпява вниманието и значително намалява скоростта на реакция на водачите. Особено засегнати от жегите са собствениците на автомобили без климатици. Нека разберем какво трябва да направите, за да се чувствате нормално, както и да реагирате адекватно по време на горещините.

Максимално самообладание в горещото време

Проучванията показват, че жегата оказва силно влияние върху вниманието на шофьорите. При шофиране в автомобил без климатик времето за реакция се увеличава с 20%. Например, същото се случва с шофьори, които са изпили няколко бутилки бира, преди да седнат зад волана. Поради тази причина е много важно да бъдете особено внимателни на пътя през лятото, тъй като рискът от катастрофа се увеличава драстично.

Пътуване с автомобил през лятото

Ако сте планирали пътуване, когато термометърът показва +30 градуса, не забравяйте да вземете питейна вода със себе си. Най-добре е винаги да държите в колата еднолитрова бутилка вода, която може да се съхранява и в хладилна чанта.
Преди да потеглите, отворете всички врати, за да изпуснете нагретия въздух от колата. Включете едновременно климатика и рециркулацията на въздуха, това ще охлади купето по-бързо. Насочете въздушните потоци нагоре и в краката. Не включвайте въздушния поток на максимум. Климатикът работи най-ефективно, когато колата е в движение.

И още:

• Проверете нивото на охлаждащата течност преди пътуването, без което обичайното функциониране на автомобила е невъзможно.
• Уверете се, че налягането в гумите е нормално, тъй като в жегата (както и в студа), то може да се промени.
• Когато влезете в купето и потеглите не включвайте климатика на пълна мощност, за да не настинете поради рязък спад на температурата.
• Не сядайте зад волана изморени. В жегата може да се почувствате още по-изтощени. Ако не се чувствате добре пренасрочете пътуването и си починете.

За най-комфортно придвижване с автомобил в горещините:

• Носете широки дрехи от естествени и светли тъкани, така че тялото да „диша“.
• Периодично избърсвайте лицето и шията с мокри кърпички.
• Пийте повече течности (минерална вода, билков чай, прясно изцедена плодова напитка). Вземете със себе си термос, ако пътуването е дълго (той поддържа температурата добре, така че водата ще остане хладна дори на слънце).
• Избягвайте дехидратиращи течности. Кафе, черен и зелен чай, както и енергийните безалкохолни напитки могат да ви навредят повече, отколкото да помогнат по време на екстремни горещини.
• По-добре е да паркирате колата на сянка. Ако това не е възможно, затъмнете предното стъкло отвътре със специален екран, а таблото – със сенник.
• Планирайте чести почивки. Отделете време за почивка и водни паузи в сенчеста или климатизирана зона.

Не всички слънчеви очила помагат

Седенето на горещ стол в къси панталони или минипола може да бъде болезнено. Дълги, леки памучни дрехи предпазват от горещите седалки. Като алтернатива ще ви помогне мека памучна кърпа, която да постелите преди да седнете. По време на шофиране може да метнете на раменете леко хладна и мокра хавлиена кърпа, ако ви е прекалено горещо.

Когато избират слънчеви очила, шофьорите трябва да се уверят, че са с правилните стъкла. Кафяви, сиви и сиво-зелени са особено подходящи. Синьото, от друга страна, разсейва възприятието за червено и жълто. Нивото на нюансите също е важно. Шофьорите трябва да обърнат внимание на така наречените нива против заслепяване: нива от нула до три са подходящи и абсорбират до 92 процента от светлината. По-тъмните стъкла не са подходящи за движение по пътищата.

Шофирането бос може да ви струва скъпо

Сандалите и джапанките са удобни и предпочитани през лятото, но с тях не бива да се кара кола. Шофирането бос също може да бъде опасно. Има шанс да се хлъзнете и да попаднете в инцидент.

Какво не може да се прави в жегата?

В горещо време трябва да сте отговорни за себе си и другите, така че:

• Не оставяйте деца, възрастни хора и домашни любимци в затворена кола, дори и за кратко.
• В никакъв случай не трябва да се изхвърлят незагасени кибритени клечки и фасове от прозорците – могат да предизвикат пожар;
• Не дръжте в кабината запалки, аерозолни кутии и други предмети, съдържащи запалими вещества и чувствителни към температура.

Какво се прави, ако на някой му стане лошо по време на пътуване в горещото време?

Ако вие шофирате и усетите, че имате симптоми на топлинен удар (зачервяване на кожата, замаяност, главоболие, гадене, летаргия, отслабване на сърдечната дейност, силна жажда, шум в ушите, задух, треска), трябва незабавно да спрете, да напуснете колата, да навлажнете лицето и гърдите си с вода. Ако не се почувствате по-добре, позвънете на телефон 112. Същото се прилага и ако някой от спътниците ви се почувства недобре по време на пътуване през лятото.

Източник: www.drivenn.ru

Изглед на опаковката на продукта Доктор Силвър Dr. Silver
СРЕБЪРНАТА ВОДА, направена с новия генератор за сребърна вода Dr.Silver, е с още повече ползи за здравето

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *