Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Магнитни бури през юни 2023 г.: как ще се отразят на здравето

През юни се очаква повишаване на геофизичната активност и възникването на магнитни бури в дните: 1–3, 7, 9–14, 18–30

магнитни бури

През тези периоди е възможно образуването на циклони и урагани, повишаване на аварийността от всякакъв вид – наводнения, пожари, напрежение в обществото и повишена сеизмична активност.

4 – апогей на луната, пълнолуние в Стрелец

Оптимизъм, повишено чувство за справедливост. Вероятни са обостряне на хронични заболявания на кръвта, белите дробове, нервната система и органите на тазовата област, скокове на кръвното налягане. Пазете се от инциденти и повреда на долната част на тялото. Избягвайте тежките и мазни храни, не натоварвайте черния дроб. Добро време за започване на нов бизнес, създаване на контакти, обучение. Опитайте се да не спорите с никого и бъдете повече на открито. Добре е да посетите църква.

7 – съвпад на Луната с Плутон във Водолей

Възможни са чернодробни заболявания, причина за които могат да бъдат алкохолът, силни лекарства, както и наркотиците. Възможно е да има проблеми с гениталиите и краката – болки в глезенните стави, подуване на краката, подуване на пръстите на ръцете, воднянка, болки при хора с плоски стъпала. Въздържайте се от алкохол и кафе, спазвайте диета. Не натоварвайте краката с дълго ходене, черния дроб с тежки или мазни храни. Благоприятно време за приключване на бизнес и леки разходки.

10 – връзката на Луната със Сатурн, последната четвърт на Луната в Риби

Могат да се наблюдават разсеяност и нервност, неочаквани и странни действия. Очите, нервната система и сетивните органи са уязвими. Не е изключено обостряне на тромбофлебит и болки в ставите. Поддържайте тялото с нормална температура, не се охлаждайте прекалено, елиминирайте силното натоварване на ставите, откажете се от алкохола, избягвайте стреса. Не претоварвайте очите, краката и нервната система.

11 – съвпад на Луната с Нептун в Риби

Емоционалност, мечтателност и романтика. Необходимост да се грижите за другите. Възможно е обостряне на хронични заболявания, включително психични. Не са изключени инфекциозни заболявания, кожни проблеми с алергичен характер, оток, отравяне на кръвта, болка в краката. Полезен е рефлекторния масаж на ходилата и гимнастика за краката. Не се преуморявайте, въздържайте се от алкохол и кафе.

14 – съвпад на Луната с Юпитер в Телец

Болести на гърлото, кожни заболявания, хипертония, лошо храносмилане, склонност към затлъстяване. Препоръчително е да не напрягате гласните струни, пазете се от настинки, възпалено гърло, некачествена храна. Полезни са водните процедури и малките ограничения в храната.

15 – съвпад на Луната с Уран в Телец

Възможни настинки, тонзилит, ларингит, нервно увреждане на гласните струни, наранявания на шията, нарушение на щитовидната жлеза. Необходимо е да предпазите главата и гърлото си от настинки и охлаждане, да не преяждате, да следвате диета, да не злоупотребявате със сладкиши, висококалорични храни и алкохол. Неуспехите, проблемите и травматичните житейски ситуации влияят зле на здравето. Полезни са водните процедури и малките ограничения в храната.

16 – съвпад на Луната и Меркурий в Близнаци

Добра памет, бърз ум, отлични рефлекси. Възможни неврози, нервни сривове, невралгични болки в раменете, ръцете и шията. Не са изключени заболявания на белите дробове и бронхите. Пазете се от пътнотранспортни произшествия и настинки. Добро време за обучение и бизнес преговори.

18 – перигей на Луната, новолуние в Близнаци

Намалена активност и интелигентност, емоционален дисбаланс, повишена податливост на външни влияния. Възможни заболявания на дихателната система – бронхит, бронхиална астма, плеврит, пневмония. Не са изключени увреждане на бъбреците и уретерите, болка в ръцете и предмишниците. Пазете се от пътнотранспортни произшествия и настинки.

22 – съвпад на Луната с Венера и Марс в Лъв

Самоувереност, желание да бъдете в светлината на прожекторите, силна воля, желание да вдъхновявате. Възможни нарушения на кръвоносната система, сърдечни заболявания, припадъци, аритмия, тахикардия, инфаркти. Пазете се от пренапрежение, големи физически и психически натоварвания, щадете сърцето си. Умерените упражнения и достатъчно сън са полезни.

26 – първата четвърт на Луната във Везни

Възможни са радикулити, стомашни болки, главоболие. Бъбреците, пикочният мехур и панкреасът ще имат дребни проблеми. От диетата се препоръчва да се изключат пикантни, мазни и солени храни. Пийте много течности, избягвайте алкохола. Пазете се от охлаждане в областта на бъбреците и пикочния мехур. Бъдете внимателни при работа със запалими и токсични вещества.

В дните с ниско ниво на магнитни бури на 2-ри, 6-ти, 13-ти, 20-ти, 23-ти, 24-ти и 28-ми могат да се наблюдават слабост и срив на нервната система. В този случай трябва да намалите натоварването и да увеличите времето за почивка.

Натоварени дни през юни 2023 г. : 4 (6-8), 7 (12-15), 10 (22-24), 11 (10-13), 14 (8-10), 15 (12-14), 16 ( 22–24), 18 (7–10), 22 (15–18), 26 (10–12).

Източник: www.health.com

Неврохелт плюс
Неврохелт Плюс се препоръчва при проблеми с паметта и концентрацията

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *