Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Разберете дали имате шлаки: лесен тест от Марва Оганян

Този тест ще ви помогне да проверите доколко червата ви са задръстени от шлаки, заради консумацията на нездравословна храна

Задръстването с шлаки причинява различни проблеми със здравето – от умора до запек.

Сред почитателите на здравословния начин на живот Марва Оганян е известна като „руската Лидия Ковачева“. Лечебното гладуване, съчетано със здравословно хранене са едни от основните принципи, застъпени в нейните лечебни програми.

Марва Оганян

Марва Оганян е биохимик и професионалист с повече от 45 години опит. Освен това тази мъдра 88-годишна арменка е и лекар-натуропат. Според нея привидно нелечими болести като рак, диабет и високо кръвно налягане, могат да бъдат превъзмогнати чрез някои лесни и достъпни за всички методи. Основната задача е да се разбере произхода на по-голямата част от съвременните заболявания.

В основата на теорията на медицината е биохимията.

Биохимията помага да се проучат процесите на метаболизма, който отговаря за почти всичко онова, което се случва в нашето тяло. Марва Оганян прославя биохимията във всичките си лекции. Тя вярва, че всеки разумен човек трябва да е наясно с основите на биохимията, така както всички знаем основите на математиката, например.

Задръстването с шлаки медицината нарича синдром на ленивото черво

Известно е още и като бавен транзитен запек, състояние, характеризиращо се с мудно движение на отпадъците през храносмилателната система, главно поради намалена подвижност на дебелото черво. Това е вид функционален запек или запек без ясна причина. Други видове функционален запек включват нормален транзитен запек и нарушение на дефекацията.

Нормален транзитен запек възниква, когато храносмилателната система работи нормално и отпадъците се движат с нормална скорост; изпражненията обаче може да са трудни за преминаване.

Разстройството на дефекацията се дефинира като невъзможност за евакуация на съдържанието от ректума въпреки прекомерното напрежение.

Дебелото черво премества отпадъците от тънките черва към ректума чрез процес, наречен перисталтика

Той се характеризира с ритмични, мускулни контракции на чревните стени, контролирани от нервите на чревната нервна система. Ентералната нервна система, както я наричат медиците, контролира функцията на храносмилателната система.

Синдромът на лениво дебело черво попада под чадъра на хроничния запек, който се характеризира с редки движения на червата (по-малко от три изхождания на седмица) поради затруднено изхождане. Хроничният запек обикновено продължава няколко седмици или повече.

Качеството на живот може да бъде сериозно засегнато заради натрупването на шлаки

Много хора с бавен транзитен запек имат емоционални и поведенчески проблеми, включително:

• постоянно безпокойство от загуба на контрол над червата на обществени места;
• страх и смущение от тяхното състояние;
• отдръпване от социални ситуации
депресия и загуба на самочувствие.

За да си спестите всичко това Марва Оганян предлага този елементарен тест, чрез който ще можете да разберете дали храносмилателната система е задръстена от шлаки.

***

Вземете 1/2 чаша прясно изцеден сок от цвекло. Ако след това урината придобие цвят на цвекло, това означава, че лигавиците са престанали да изпълняват функциите си качествено. И ако сокът от цвекло оцветява урината, тогава токсините също лесно проникват през тези стени, циркулирайки в тялото.

***

Важен момент е, че дебелината на стените на дебелото черво е около 1-2 милиметра. Следователно, през тази тънка стена, токсичните атаки лесно проникват в коремната кухина, отравяйки близките органи: черен дроб, бъбреци, гениталии и т.н.

В процеса на лошо хранене, предимно с нишестена и варена храна, лишена от витамини и минерални елементи (картофи, брашнени продукти от фино брашно, богато овкусени с масло, захар) и храна, смесена с протеини (месо, колбаси, сирене, яйца, мляко), онова което е изядено преминава през дебелото черво и оставя филм от шлаки по стените, който арменската биохимичка нарича „нагар“.

Натрупвайки се в гънките – джобове (дивертикули) на дебелото черво, от този „нагар“ се образуват по време на дехидратация (в края на краищата до 95% от водата се абсорбира там) различни по състав песъчинки (наричани още и фекални песъчинки).

В дебелото черво протичат процеси на гниене и ферментация. Токсичните продукти от тези процеси, заедно с водата, навлизат в кръвообращението и предизвикват феномен, наречен „чревна автоинтоксикация“, обяснява в една от статиите си Марва Оганян.

Тежка автоинтоксикация може да се развие при наличието на три условия:

• заседнал начин на живот;
• консумация на рафинирани, предимно мазни храни с рязка липса на зеленчуци, свежи подправки, билки и плодове в него;
• нервно-емоционално претоварване, причинено заради честите състояния на стрес.

Обикновено до четиридесетгодишна възраст дебелото черво е силно запушено с фекални песъчинки. То се разтяга, деформира, притиска и измества другите органи на коремната кухина от местата им. Те са, така да се каже, потопени във фекален сак. И заради това и дума не може да става за нормална работа на тези органи.

Как се предотвратява натрупването на шлаки?

Лечението на синдрома на ленивите черва обикновено се състои от комбинация от промени в начина на живот и различни медицински терапии. Често овладяването на основната причина, като например лечение на хипотиреоидизъм, може да излекува синдрома на ленивите черва. Независимо от това, много възможности за лечение са насочени към облекчаване на хроничния запек, който е пряк резултат от синдрома на ленивото черво.

Промените в начина на живот могат да включват леки упражнения за подобряване на кръвообращението през корема, като по този начин се увеличава подвижността на червата и се облекчава запека. Специфични пози, като клякане по време на движение на червата, също могат да бъдат изпробвани като средство за улесняване на освобождаването от натрупаните шлаки.

Диетичните промени, като увеличаване приема на вода и пробиотици (т.е. кисело мляко или добавки), като същевременно се ограничават млечните продукти (сирене, кашкавал, прясно мляко), кофеина и силно преработените храни, могат да бъдат ефективно лечение на хроничния запек. Оценката и коригирането на приема на фибри също може да се използва като лечение, тъй като твърде много или твърде малко диетични фибри може да допринесе за натрупването на още фекални песъчинки и „нагар“.

В едно с диетата и упражненията Марва Оганян препоръчва и редовни клизми за промиване на ректума от остатъците, които се натрупват след изпражненията.

Генотрон
ГЕНОТРОН – концентрирана формула с екстракт от глухарче

Източник: gastronom.ru

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *