Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Опитът на организма да се приспособи към студеното време влошава състоянието на сърдечноболните

Така твърди главният кардиолог на Москва акад. Юрий Бузиашвили, а също и много чужди специалисти. И както виждате, неговото мнение почти съвпада с мнението на доц. Добромир Гочев.
И също споменава стреса, породен от тези промени. „На специалистите е добре известно, че дъждът, снегът, силният вятър и високата влажност са все фактори, които понижават имунитета и допринасят за простудните заболявания. – казва той. – Организмът се опитва да се приспособи към промените в климата и това влошава състоянието, особено при сърдечноболните и най-вече при тези със сърдечна недостатъчност“.
Акад. Бузиашвили обяснява това като причина за евентуални сърдечни и съдови проблеми, като в този смисъл посочва и тесните плътни дрехи и обувки, които ограничават нормалния кръвоток. И той като доц. Гочев предупреждава, че след излизане от топло на студено се стига до съдов спазъм и влошаване кръвоснабдяването на органите. „Стресовете предизвикват повишено артериално налягане, което заедно със сгъстената кръв и съдовите спазми рязко повишават вероятността от инфаркт и инсулт. А всичко това е опит на организма да се приспособи към променения климат“ – допълва специалистът. Той обръща сериозно внимание на имунитета, който защитава организма ни на много нива. И когато се понижи, се появяват редица заболявания.
СЪВЕТИ НА АКАД. ЮРИЙ БУЗИАШВИЛИ ЗА ПРЕЗ ЗИМАТА:
•    Непременно спазвайте предписанията и препоръките на докторите, особено що се касае до препаратите, влияещи на кръвното налягане, на съсирваемостта на кръвта и на съдържанието на захар в кръвта.
•    Пийте повече вода, за да запазите хидратация на лигавиците, атака няма да позволите в организма да проникнат болестотворни организми. Запомнете: преди да излезете навън обаче, на студеното, колкото и да ви се струва нелогично – не пийте горещи напитки, защото са вредни в този случай. Яжте колкото може повече зеленчуци и плодове, особено тези, които съдържат витамин С. Той е най-полезен през зимата.

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

За Lekuva.net – в-к „Доктор”

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *