Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

5 причини, поради които не трябва да спите с кучето и котката

Въпреки че имат собствени легла, често кучето и котката предпочитат да спят със стопаните си. Безопасно ли е това?

котката

Учените смятат, че хората, които делят едно легло с кучето и котката, са изложени на риск, тъй като има около 100 болести, които се предават на хората от домашните любимци. Но не само това може да обезпокои собствениците им.

Защо да не спите в едно легло с кучето и котката? Има поне шест причини: пет рационални и една, която не е.

Паразити и инфекции

Оставяйки любимия си домашен любимец близо до вас, вие потенциално споделяте легло с паразити, които навярно са в тялото на животното. Става въпрос за болести, с които хората могат да се заразят от домашния любимец, като лептоспироза, токсоплазмоза, трихофития, бяс, треска и дори бубонна чума!

За да сведете до минимум риска от заразяване с такива неприятни инфекции, трябва внимателно да наблюдавате здравето на вашия домашен любимец. Профилактичните прегледи при ветеринар, прием на антихелминтици, третиране за бълхи и ваксинациите са задължителни процедури.

Разбира се, много по-вероятно е да се заразите, ако позволите на вашия домашен любимец да оближе лицето ви например. Но съвместният сън също излага здравето ви на риск. И в никакъв случай не бива да взимате болно животно в леглото, колкото и мило да ви е то.

Земен радиационен фон

Що за чудо е това? И какво общо има с домашните любимци? За първи път ли чувате? Има такава теория и нейният автор е Вики Уорън, американски електроинженер и биолог, която твърди, че не можете да спите там, където спи котката.

Работата е там, че котките са привлечени от геопатичните зони. Съответно, ако мацито само дойде (и настоява да остане) там, където спите, това означава, че цялата патогенна енергия е концентрирана някъде под леглото ви. Такива проблемни зони влияят негативно на човек и нарушават режима на добрата почивка.

Ако всичко това е вярно, тогава не бива да навиквате котката, а да ѝ благодарите. В края на краищата се оказва, че мъркащия домашен любимец може да определи с притеснителна точност потенциално неблагоприятните места за почивка в къщата.

Неспокоен сън

Може да не успеете да се наспите добре, защото много котки са активни през нощта. Всяко движение се възприемa от тях като призив за игра. Заради това котката ще започне да скача и да се забавлява, което, разбира се, ще попречи на спокойния ви сън.

Същото може да се припише и на кучетата, които във всеки един момент може да скочат от леглото, за да видят какво се случва извън прозореца, и след това също толкова лесно да се върнат обратно с още по-жизнерадостен скок.

Размерът на кучето също играе роля. Ако е бебе чихуахуа, то ще заема малко място (въпреки че има риск да затиснете горкото куче). Но, ако например е немска овчарка, тогава трябва да сте подготвени за факта, че вашият верен приятел смело ще заеме поне половината от леглото.

Съмнителна хигиена

Да спите в едно легло с любимото куче или котка е меко казано нехигиенично. Козина, лиги, умрели бълхи и разни други неща вероятно ще се озоват върху чаршафите ви. Мръсотията от кучешките лапи също може да попадне в леглото. Разбира се, след всяка разходка измивате лапите на кучето си, но е невъзможно да ги почистите на 100% от всичко, което полепва по тях.

Нещо повече, спалното бельо може да съдържа и фекални частици, които вашето любимо куче или котка ще достави несъзнателно там.

Възможна алергия

За страдащите от алергия спането с домашен любимец е противопоказано.

Домашният любимец не трябва да спи в една стая с вас, камо ли в едно легло. Ако вашият четириног приятел си проправи път под завивките ви, ще трябва да сменяте спалното бельо по-често, да правите мокро почистване и да проветрявате по-щателно спалнята, за да сведете до минимум възможността от влошаване на алергичната реакция.

Или си вземете хипоалергичен домашен любимец. Тези сладури, както кучета, така и котки, са много популярни днес. С тях ще бъдете защитени поне от такава досада като косми, които полепват буквално навсякъде.

Суеверия

Сънят ще се влоши, енергията ще се стопи и още много суеверия съществуват по тази тема. И ако котката реши да спи до главата ви, тогава край – очаквайте сериозни неприятности. Представете си мащаба на проблемите, ако котката също така се окаже и черна.

Мненията са различни, без съмнение – някои вярват, други не. Разбира се, ако се разровите в интернет ще намерите много повече информация за това, че животното има нежни чувства към вас, отколкото че възнамерява да открадне добрите ви сънища.

От началото на статията стана ясно, че според учените котките са в състояние да усетят концентрацията на неблагоприятна енергия. Когато страдате от безсъние и тялото не може да се настрои на дълбок сън, точно такава аномалия се образува близо до главата ви – център на неблагоприятна енергия.

Ако котката легне точно там, това ще ви попречи да заспите: казват, че тези животни по някакъв начин влияят на магнитните вълни, излъчвани от човека, и то не по най-добрия начин.

Отделно, на жените, които са в цикъл, не се препоръчват да имат близък контакт, камо ли да спят с котки. Същото важи и за малки деца до 4-5 годишна възраст: котка може по невнимание да одраска бебето, а кучето да го ухапе, макар и леко, в знак на приятелство или на игра.

Ако не искате вашият домашен любимец да спи до вас, по-добре е първоначално да не го пускате в леглото, като по този начин попречите на животното да свикне с него. Отбиването на домашен любимец няма да е лесно. И, честно казано, същото важи и за човека.

Източник: www.healthline.com

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

От първия до “5 причини, поради които не трябва да спите с кучето и котката

  1. Бестия каза:

    По тъпо нещо не съм чела…бяс…и другите болести.какви хора няма да се погрижат за здравето и хигиената на животното си…аз да не живея на палатка в гората

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *