Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Какво закусват милиардерите, за да са здрави и дълголетни?

Всички знаем, че закуската е най-важното хранене за деня. Но какво избират за закуска едни от най-известните и богати хора на света?

закуската

На някой може да му бъде простено да мисли, че денонощнaта работа, естественият интелект или острият нюх за бизнес сделка дава предимство на тези хора. Но дори и за милионерите често решаващи са направените избори и поддържаните навици извън работно време.

Как най-успешните хора започват деня си?

Независимо дали чрез ранно ставане или рутинни упражнения, утрото е важно време за размисъл и подготовка на ума и тялото за предстоящия ден.

Това включва набавяне на горивото, от което се нуждаем, за да се изправим пред света.

От зелени смутита до варени яйца – и още някои изненадващи възможности за избор – ето какво избират най-успешните хора в света за закуска всяка сутрин.

Преди да кажете: О, извинете, ние сме обикновени хора, не сме милиардери и нямаме техните възможности, ще уточним, че закуската на богатите е достъпна за почти всеки и не е кой знае колко специална.

Разликата е в това, че голяма част от милиардерите са дисциплинирани хора, които стават рано и не пропускат първото и най-важно хранене за деня, а именно – закуската!

С малко усилия и много воля и вие може да направите нещо полезно за вашето здраве.

Закуската на Ричард Брансън е богата на фибри

Всяка сутрин Ричард Брансън хапва плодова салата и мюсли или порция гранола. Понякога собственикът на конгломерата от компании „Върджин груп“, наброяващ около 400 компании, изяжда малко филе от мазна риба, подобна на скумрия, с гарнитура от шепа сезонни зеленчуци – сурови или приготвени на пара.

Джон Маки, основател и изпълнителен директор на Whole Foods Market, пие зелени смутита

Добре известен като любител на здравословното хранене, Джон Маки си прави смути всяка сутрин.

То включва бадемово, овесено, оризово или соево мляко, пресни плодове и листа от зеле или спанак, казва той пред The ​​New York Times.

„Желязната лейди“ Маргарет Тачър пие кафе и изяжда половин грейпфрут

В интервю от 1979 г. с репортерката Катрин Хадли от The Sun, първата жена министър-председател на Великобритания каза, че се опитва да „закусва по-често“. Когато все пак успяваше да закуси, „желязната лейди“ предпочиташе кафе и половин грейпфрут.

„Нямам обилна закуска, която да ми даде енергия за останалата част от деня“, каза Тачър.

Закуската на Уинстън Чърчил включваше яйца, месо и препечен хляб

Противник на съвременната тенденция за лека храна, любимият премиер на Великобритания предпочитал обилна закуска, която включвала поширано яйце, препечен хляб, конфитюр, студени меса, грейпфрут и сода с уиски.

Освен това, яденето на Чърчил трябвало да бъде донесено на два подноса, пише Телеграф. На първия поднос Чърчил предпочитал да има поширано яйце, препечен хляб, конфитюр, масло, кафе, мляко и студено пиле или някакво друго месо.

На втория поднос били наредени грейпфрут, захарница, чаша портокалов сок и газирана вода с уиски.

След хранене Чърчил измивал старателно ръце и започвал да пуши така наречената „сутрешна“ пура.

Барак Обама не пие кафе

44 -ият президент на Съединените щати е известен с това, че успява да вмести здравословния начин на живот в забързания си график, започвайки деня си с няколко яйца (пържени, на омлет или варени), препечен хляб, плодове и овесена каша.

Интересно, за толкова зает мъж Обама избягва кафето почти изцяло, предпочитайки да започне деня с портокалов сок, зелен чай или няколко чаши топла вода. Съвсем стандартна, но мощна закуска – подходяща за бивш президент.

Началото на деня за Джак Дорси е сложно

Основателят и бивш главен изпълнителен директор на Twitter Джак Дорси е известен със своите особени здравословни навици, които включват медитация по два часа на ден, редовни ледени бани и множество строги диети. Говори се, че е трябвало да се откаже от веганския начин на живот, след като прекомерната консумация на моркови е направила кожата му оранжева.

Първото му хранене за деня също е идиосинкратично. Доскоро Дорси се кълнеше в закуска от две варени яйца и соев сос. Но през 2019 г. разкри, че е приел да гладува, като яде само вечер и нищо през уикендите, за да може да се съсредоточи през деня и да спи по-добре през нощта.

Марк Зукърбърг закусва каквото има

Подобно на отдадеността си да носи едно и също облекло всеки ден, Зукърбърг има елементарен подход към закуската. Не губи време в подготовка или вземане на решения какво да яде сутрин. Той хапва набързо каквото има, преди да продължи деня си. Просто, разбира се, но вероятно не винаги здравословно.

Бил Гейтс е кошмарът на диетолога

Съвсем не най-възрастният, но може би най-успешен мъж в този списък също се присъединява към най-малко здравословната рутина за закуска, подобно на Марк Зукърбърг . Според бившата му съпруга Мелинда, Бил Гейтс рядко закусва. Самият Гейтс веднъж казал пред група ученици от гимназията, че започва деня си с чаша какао. Добавете към това неговия добре документиран обяд от бургери със сирене и диетична кока-кола и ще получите кошмара на диетолога. Но ако за него такова хранене е ОК, кои сме ние, че да го поучаваме?

Илон Мъск предпочита закуската проста, но питателна

Основателят на Tesla и Space X Илон Мъск обикновено пропуска сутрешното хранене, но когато реши да закуси, менюто му е изненадващо нормално за известния еклектичен предприемач – кафе и омлет, или кафе и понички, а понякога и кафе и палачинки.

Папа Франциск сам си готви

Докато неговият предшественик папа Бенедикт обичаше да пирува с фетучини със скариди, тиквички и скъп шафран, папа Франциск предпочита много по-обикновена храна.

Преди да стане глава на католическата църква, той беше известен с това, че сам приготвяше храната си, без значение дали е за закуска или за вечеря.

И досега той се придържа към йезуитската традиция да яде обикновени храни. Само от време на време си прави почивка, за да се поглези с любимото си ястие bagna cauda – класическо фермерско ястие от печен морков, целина и артишок, потопени в горещ бульон с чесън, маслини и малко масло.

Принц Чарлз е медохолик

Принцът, който скоро стана крал Чарлз III, е придирчив към храната, особено на закуска.

Обича прясно изцеден портокалов сок, препечени филийки, обелени и нарязани плодове. Но фиксацията на на 74-годишния крал на Англия е меда – винаги трябва да има шест или повече вида на масата.

Ричард Никсън – нищо повече от извара с кетчуп

Като 37-ми президент на САЩ, Ричард Никсън беше най-важният човек в света в началото на 70-те години.

И на какво се гради успешната му кариера? Ежедневна закуска от извара с кетчуп отгоре.

Всъщност той обичаше млечните, и по-специално сиренето, толкова много, че едно от последните му ястия в Белия дом е било сирене с ананас.

Владимир Путин: без отрова, моля!

Въпреки всички мачовски пози и фотосесии на кон, с риза или без риза, Путин започва деня си доста лежерно. Всъщност, преди войната в Украйна, той се събуждаше достатъчно късно, за да превърне закуската в обяд, което е рутина, присъща на студенти, писатели или най-обикновени лентяи.

В менюто му обикновено има голям омлет или купа овесена каша, с пъдпъдъчи яйца и чаша плодов сок отстрани. Всичко се доставя от земите на патриарх Кирил, което означава, че дребничкият диктатор се храни с така модерните био храни.

А заради параноята да не бъде отровен, има специален дегустатор. Дегустаторът опитва всяко ястие, преди Владимир Путин да го изяде, в случай че е подправено с нещо смъртоносно.

Източници: www.mashed.com, www.mirror.co.uk, www.insider.com

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *