ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

10 естествени начина за понижаване на кръвното налягане

Високото кръвно налягане или хипертонията понякога се нарича „тих убиец“, тъй като много хора дори не знаят, че го имат. Освен това, жените са по-предразположени високо кръвно налягане след менопаузата. Добрата новина е, че може и да не се нуждаят от лекарства за овладяване на състоянието. С 10 прости промени в начина на живот, можете да намалите кръвното налягане по естествен начин и да намалите риска от сърдечно-съдови заболявания, бъбречна недостатъчност, инфаркт и инсулт.

понижаване на кръвното налягане
Как да смъкнем кръвното?

1. Бъдете активни. Ако тегло се увеличава и кръвно налягане се увеличава. Опитайте се да свалите няколко килограма като се упражнява редовно. Всичко, което е необходимо за понижаване на кръвното налягане е от 30 до 60 минути физическа активност всеки ден. Упражненията помагат на сърцето ви да използва кислорода по-ефективно, така че не трябва да работи усилено за да изпомпва кръв. Опитайте да се правите бързи разходки поне няколко пъти седмично. Когато станете по силни може да увеличите темпото и честотата на разходките.

2.Яжте по-малко натрий. Дори с най-малкото намаление на приема на натрий, вие може да понижите кръвното налягане с до 8 mm Hg (милиметри живачен стълб). Опитайте се да ограничавате приема на натрий до по-малко от 1500 мг на ден. Ако не искате да следите колко натрий консумирате може да ядете по-малко преработени храни (чипс и бекон, например) и не добавяте сол към вашата храна.

3. Успокойте се. Стресът може да повиши кръвното налягане, чрез активиране на симпатиковата нервна система. Експертите не са сигурни дали краткосрочните пикове на кръвното налягане могат да доведат до високо кръвно налягане в дългосрочен план, но те ​​са съгласни, че намаляването на нивото на стреса може да направи само добри неща за състоянието. Опитайте се да освобождавате известно време в графика си всеки ден, за да се отпуснете и да правите нещо, което ви радва като йога, ходене или медитация.

4. Взимайте витамин C. Някои казват, че витамин С работи също като предписаните лекарствата когато става въпрос за понижаване на кръвното налягане. Едно изследване показва, че високото кръвно налягане спада средно с 9%, след като участниците добавили дневен прием на 500 мг витамин С в диетата си за един месец.

5.Яжте храни, които са с високо съдържание на Калий. Калият е необходимо за здравословното функциониране на нервите, клетките и мембраните. Лекарите препоръчват диета богата на калий за да се предотврати хипертония. Добри източници на калий са бананите, сушени кайсии, авокадо, тиквени семки, печени картофи, боб и цитрусови плодове.

6. Пийте по-малко алкохол. Ако пиете повече от умерено количество алкохол, риска от повишаване на кръвното е голям. Въпреки това, много умерено пиене (по-малко от едно питие на ден) действително намалява кръвното налягане и намаляват риска от сърдечно-съдови заболявания. Така че, ако пиете го правете умерено.

7. Спете пълноценно. По-малко от шест часа сън на ден може да бъде рисков фактор за високо кръвно налягане. Съня помага за регулиране на хормоните на стреса и запазва здравето на нервната ви система. Опитайте се да поспивате най-малко седем или осем часа всяка нощ.

8. Пийте безкофеиново кафе. Кофеинът може да стегне кръвоносните съдове, което е с тенденция да увеличи ефекта на стреса, което води до високо кръвно налягане. Едно проучване установи, че тези, които пият около три чаши кафе на ден увеличават кръвното си налягане с 4 mm Нg. Ако сте любител на кафето, опитайте се да предпазите себе си чрез постепенно преминаване към безкофеиново кафе.

9. Работете по-малко.  Да бъдете на работа за повече от 40 часа на седмица може да увеличи риска от хипертония с 15%. В нашето общество се очаква ние да бъдем възможно най-продуктивни и да си свършим работата, без значение колко време е необходимо и какви могат да бъдат последствията. Но е време да се разбунтува срещу този популярен западен маниер и да помислите за здравето си на първо място.

10. Пийте чай. Чая може да бъде полезни при контролиране на кръвното ви налягане. Едно изследване показва, че пиенето на половин чаша зелен или полуферментирал оолонг чай всеки ден в продължение на една година се намалява риска от високо кръвно налягане с близо 50%. Тези, които пият повече от две чаши на ден намаляват риска допълнително. Друго проучване показва, че чая от хибискус може също да бъде ефективен в понижаването на кръвното налягане, което вероятно се дължи на фитохимикалите, които съдържа.

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

От 2 до “10 естествени начина за понижаване на кръвното налягане

  1. Pingback: Нов тип апарат за кръвно ще помага на възрастните

  2. Pingback: Какво още не знаем за меда? | Лекува нет

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *