Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Нов тип апарат за кръвно ще помага на възрастните

Учени от Южна Корея са създали нов тип апарат за мерене на кръвното налягане във вид на лепенка

В азиатската страна е създаден апарат за измерване на кръвно налягане от нов тип. Той е направен във вид на пластир предназначен да се залепва за тялото. Създаден е от група учени от университета по медицина в корейската столица Сеул. Новината е съобщена от местната телевизия KBS.

Уредът с нова технология използва сензор в постоянен режим на кръвното налягане, а също така и извършва проследяване на сърдечната дейност с ЕКГ.

кръвно налягане
Учени от Южна Корея са създали нов тип апарат за мерене на кръвното налягане във вид на лепенка

Новия апарат с технологията за измерване на сърдечните тонове се намира в процес на клинични изпитания и не е дошло времето му да бъде пуснат в масово производство, от което ще имат полза много хора поради това, че е удобен и практичен. Той представлява лента с размери 5 см широчина и 9 см дължина. Неговата точност достига до 95% от тази на стандартните използвани досега уреди. Новия уред покрива напълно изискванията за тонометри, които са много строги в страни като САЩ  и Великобритания.

Този уред е много удобен и подходящ особено за възрастните.

Учени от Южна Корея са решили да обединят усилията си, за да търсят решение на лечението на Паркинсон и Алцхаймер. С това те допринасят за медицинските изследвания в световен мащаб. Това е свързано и с генетичната наука и правят проучвания и в тази област В научните си изследвания на ниво гени те създадоха куче, което свети с фосфоресцираща светлина на тъмно, когато е осветено с ултравиолетова светлина и след като са му дали антибиотик. Това може да им помогне както и на други подобни постижения в други страни, да усъвършенстват своята техника и опит в генетиката.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *