Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Какви са проявите на куперозата и розацеята?

Какво да предприема, ако по кожата ми се появят червените петна, които не искат да изчезнат?

Мая Николова – София

При куперозата се налага да промените някои свои навици. Ако имате възможност, се подложете на лазерна процедура за премахване на разшире­ните капилярчета. Първо, може би става дума за купероза. При това състояние червените петна по лицето се появяват заради постоянно разширява­не на малките кръвоносни съдчета. А това може да се случи заради спадане на температурата, злоупотреба с лютива храна, както и при хормо­нални нарушения.

За да подобрите ситуацията, се налага да про­мените своите навици поне донякъде. Не ходете на сауна, нито на спа процедури, които предпо­лагат напарване. Ограничете лютивата храна, горещата също, както и топлите напитки. Пийте по-малко кафе, ограничете също така шоколада и алкохола.

Грижете се за своята кожа. По два пъти на ден изчиствайте лицето с мек гел или пяна. След това използвайте лосион за чувствителна и склонна към купероза кожа. Идва ред на лечебния крем. Хубаво би било да има в състава си рутин, екстракт от конски кестен и витамините С и К. А за дълбоко прочистване веднъж седмично си правете масаж с изкуствени частички, които не травмират кожата.

За Lekuva.net – в-к „Доктор”

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

От 5 до “Какви са проявите на куперозата и розацеята?

  1. Pingback: Как се лекува розацея? | Лекува нет

  2. Pingback: 6 растения облекчават тежките крака | Лекува нет

  3. Pingback: При подсичане не се мийте с обикновен сапун | Лекува нет

  4. Pingback: При подсичане не се мийте с обикновен сапун | Лекува нет

  5. venetka velinova каза:

    Искам да отговоря на всички които страдат от розоцея,аз се борих с нея 15 г.,но ефект никакъв.Докато един ден не попаднах на един изумителен крем,който за няколко месеца ме отърва от неприятните червени петна по лицето ми. И искам да го споделя с всички които страдат от това заболяване,защото по неприятно нещо за една жена от това няма.Това е ,Бял крем на Рачев’-Габрово.Успех.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *