Днес историята с отвличането на деца за органи се повтаря!

Едва ли са случайни слуховете за мистериозната линейка, която оби­каля из циганските махали. Наскоро видяхме и чухме по телевизията една майка, която си беше продала детето на чужденец за 2000 евро. И нямаше никакви угризения… С парите си на­правила тоалетна…

А слухът за отвличане на деца за органи продължава да изправя косите на майките. Дори се знае, че клиника­та, в която децата се разфасоват и се разпродават от сърце и черен дроб до парчета кожа, се намира край столицата на Полша – Варшава. От този кървав бизнес се печелят много милиони, коментира лекар, чието име не мога да назова.

Истината е, че такъв бизнес наистина съществува и службите на Интерпол и ФБР не го отричат. Дори напротив. Още през 1992 г. са попаднали на група българи, които участват в международна организа­ция за отвличане или купуване на деца, които са били изнасяни за Германия и Израел. В специални клиники децата са разфасовани и продавани на парче на милионери от САЩ и от няколко азиатски държави. Както вече ста­на известно и премиерът на Косово Хашим Тачи беше официално обвинен от трибунала в Хага, че е ръководил най-страшната мафиотска струк­тура, която се е занимавала с едни от най-ужасяващите престъпления. Става въпрос за отвличания, в това число и на деца, убийства и трафик на органи, продавани на баснословни цени на международния нелегален па­зар. В продължение на пет години гру­пата на Тачи купувала от родителите или от по-големите сиропиталища в бившите сръбски републики деца с недъзи и ги продавала като донори по заявка.

ФАКТИ!

  • Наеманите за разфасоването на децата хирурзи са получавали баснословни суми. Според една неофициална информация на Интерпол заплатата на такъв хирург е варирала от 30 до 50 000 евро. Наетите лекари са подписвали декла­рация, че няма да говорят никъде с какво се занимават. Ако някой проговорел, той никога повече не се връщал в дома си.
  • Големите играчи в бизнеса с органи никога не излизали наяве. За отвличането или за купуването на децата се използвали ромски лидери или хора, които имат вли­яние в гетата. По този начин каквото и. разследване да има, е изключително трудно да се достигне до тези, които ръководят нелегалния бизнес.

За Lekuva.net – в-к „Доктор”

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *