Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Нашумял слух плаши хората напоследък – Отвличат ли деца за органи?…

Верен или неверен, слухът изправи на нокти много родили, които престанаха да пускат децата си да играят по здрач. Говори се, че трафикантите обикновено обикалят около ромския и из малките села, където сред населението има повече роми. Всъщност, слухът тръгна от град Първомай. Една седмица ужасяващата мълва се носеше от ухо на ухо. Възрастни жени се че са видели линейката с трима души в бели престилки и две-три деца вътре. След като в редакцията на в. „Доктор“ позвъниха изплашени майки от хасковското село Ябълково, за да попитат истина ли е това, се наложи да разговарям с полицей­ските органи. В РПУ и в Областното управление на МВР-Хасково – отрекоха да има такъв проблем. Но слухът продължи да смра­зява майките от няколко села около Димитровград. Читатели на в. „Доктор“ се кълняха, че от село Сталево са изчезнали безпризорни ромчета. Разбира се, в полицейските хроники няма такава информация за изчезнали деца. Възможно е обаче pодители да продават   децата си на трафиканти.

Всичко е възможно, кой знае!

Но аз знам и друго. Годината е 1991. Зани­мавах се с разследваща журналистика в един окръжен вестник, И слу­чайно или не, попаднах в циганското гето на град Харманли. Беше циганската Нова годи­на – Василовден. Домът, в който ни поканиха, не беше на бедни хора. Обзавеждането – супер, пиенето – марково, чи­ниите пълни с мръвки. И когато мъжът в къ­щата обърна няколко чашки с ракия, разказа не без гордост, колко успешно е продал двете си деца на германци. С парите; които е полу­чил за тях, си е постро­ил къщата и напълнил хладилника. Този роди­тел не знаеше, а и не го интересуваше кой и за какво беше купил деца­та му. Жена му отново беше бременна с осмо­то дете и той вече се пазареше за него.

ПОЛИЦЕЙСКИ СЛУЖИТЕЛ ПОТВЪРДИ, ЧЕ ОТ ТОЗИ РАЙОН НАИСТИНА СЕ ИЗНАСЯТ ДЕЦА И СЕ РАЗПРОДАВАТ НА…ПАРЧЕ

Да, този полицей­ски служител ми беше добър познат и разказ­вайки ми ужасява­щата история за роми, които до­броволно продават децата си за органи, ме предупреди да не се занимавам със слу­чая. Нямало смисъл. В крайна сметка роди­телите сами са взели това решение, защото имат по пет-шест деца и в тези гладни времена не могат да ги изхранват.

По това време ви­цепрезидент на държа­вата беше Блага Ди­митрова. Реших, че тя трябва да знае за тази ужасяваща история и й написах подробно пис­мо. Посочих й имена­та на хората, които бяха продали децата си, описах с подроб­ности по какъв начин трафикантите вземат жертвите и какви пари дават за тях. Очаквах светкавична акция в гетото…

Пълно мълчание. По­вече от три месеца…

След това получих официално писмо от президентството, по­дписано от Клементина Иванова, съветник на вицепрезидентката ни. С три реда ми се съоб­щаваше, че всичко това е измислица, че няма как такива деца да излязат зад граница. И познато­то предупреждение да не се занимавам повече с ромските проблеми..:

Това беше! Още пазя писмото…

ФАКТИ!

  • Според официални данни от Интерпол едно 6-7годишно дете се е продавало на цена от 50 до 70 000 евро. За черен дроб от такова дете купувачите са плащали 80 до 100 000 евро.
  • Сърцето, извадено от здраво дете, имало цена от 250 300 000 евро.
  • Българските роми, продавали децата си най-вече в Гърция за осиновяване или за донори, твърдят, че им се плаща от 2 до 5000 евро. Но те и на тази цена са доволни. Иначе не ги интересува кой купува децата им и с каква цел. Досега няма информация майка да се е опитвала да намери продаденото си дете.

За Lekuva.net – в-к „Доктор”

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

От 3 до “Нашумял слух плаши хората напоследък – Отвличат ли деца за органи?…

  1. chukacha Anatoli каза:

    hora pazetesi decata trima bradati muje obikalqt s lineika i s bus krudut decata i prodavat organite edin 4eren drob e 70 000hiladi evro oazete decata si zashtoto shtegi hvanat ednomumi4e na 6 7 g e umrelo ot tqh

  2. Pingback: Бившият журналист Иван Михайлов: Незаконната търговия с човешки органи съществува отдавна | Лекува нет

  3. Pingback: Днес историята с отвличането на деца за органи се повтаря! | Лекува нет

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *