Ако имате газове и подувания на корема може да ги премахнете с чай от кимион

Една препълнена чаена лъжица счукани плодове от кимион или две чаени лъжици цели плодове се залива с 500 мл вряща вода, кисне в захлупен съд десет минути и запарката се прецежда. След ядене се пие по една чаена чаша добре затоплен чай на глътки. При нужда могат да се пият през деня от две до три чаени чаши неподсладен чай.

Смесват се плод от кориандър– 20 г, плод от кимион 20 г, плод от резене 20 г. две чаени лъжици от сместа се заливат с 250 мл вряща вода, киснат десет минути и течността се прецежда. При нужда се пие по половин чаена чаша неподсладен чай.

Смесват се плод от кимион десет грама, плод от резене 10 грама, плод анасон десет грама. Две чаени лъжици от сместа се заливат с 250 мл вряща вода, киснат в захлупен съд десет минути и запарката се прецежда. При нужда се пие по една чаена чаша топъл неподсладен чай. Действа благотворно и при спазми на стомаха.

50 г счукан кимион се заливат с 750 мл житна ракия, престоява около десет дни и се прецежда. При нужда се изпива по една ракиена чаша.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *