7 знака, че домът ви е болен

Домът, пространството, в което живеем – къща или апартамент – също може да се „разболее“

домът
Подсъзнанието разпознава местообитанието ни като „моят дом“, без значение дали е наш или живеем под наем.

Причините за „болестите“, както и при хората, могат да бъдат външни и вътрешни. Къщата ни може да се „разболее“ и от заразни болести, колкото и абсурдно да звучи това. Не без основание академик Бехтерев нарича негативните влияния „умствени микроби“. Възможно е да се разболее и поради вътрешни причини и лошите навици на собствениците. Като например човек, който е в състояние да унищожи здравето си чрез пиянство, ексцесии и екстремно поведение. Заедно с него „страда“ и домът му.

Разбираме, че къщата ни е болна заради ето тези знаци и усещания:

Тя престава да бъде нашето емоционално убежище

Удобството и чувството за сигурност изчезват. Не искаме да стоим вкъщи, не бързаме да се приберем там след работа. Подсъзнателно търсим причина да останем на парти или пък се трудим допълнително. „Не ми се прибира…“ – чували сме го от някой друг, имало е и моменти, в които и самите ние сме изричали тези думи.

Не може да се прави нищо вкъщи или се прави насила

Трудно е дори да се избърше праха или пък да се измият съдовете. В миналото сме били щастливи да правим всичко необходимо, за да поддържаме къщата чиста. Постепенно, обаче стана някак не много подредено и чисто. И обитателите на къщата нямат сила, нямат грам енергия. Точно това е странното – сякаш къщата я поглъща, отнема я.

Нещо постоянно се чупи и разваля

Някои домакински уреди все още стоят непоправени. Крушките изгарят по-често, отколкото се очаква това да се случва.

Цветята умрат, домашните любимци се разболяват по-често

И хората усещат някакво неразположение през цялото време: понякога главата ги боли, понякога им се налага да преодоляват слабост, възникват леки наранявания, като порязвания и синини от падане.

Възможно е да се чуват и различни звуци

Или подът скърца, или вятърът вие, или се чува странно бръмчене и бучене. Понякога изглежда така, все едно някой се разхожда из къщата. Чуват се звуци, които наподобяват въздишки и тих шепот. Но ние се убеждаваме, че това е илюзия. Въпреки че котката и кучето също чуват нещо…

Има конфликти и скандали

Едва прекрачили прага на дома и вече започваме да ругаем и да се ядосваме. Във въздуха сякаш се носи някаква нервност и раздразнителност. Гостите също се чувстват неудобно, възникват конфликти от нищото, а хората изведнъж стават тънкообидни и „палят от раз“, както се казва. Освен това всички по едно и също време започват да изпитват физически дискомфорт.

Губят се неща

И тогава, поради някаква необяснима причина, те се оказват на мястото, където сме погледнали поне три пъти преди това, и не сме намерили нищо. И, да – бяха точно там! Някакъв вид психологическа слепота завладява хората в „болните“ къщи…

Домът може да се „разболее“ и след посещение на негативен човек: сякаш болна риба е пусната в аквариума и заразява всички останали, включително и водата. Умишлено или неволно, недоброжелателния човек внася в системата своя собствен негатив, своите „микроби“.

Къщата може да се разболее след продължително боледуване на някой от членовете на семейството или след неговата смърт

Неслучайно има толкова много защитни ритуали за прочистване на къщата. Може да се „разболее“ и от стрес: случило се е някакво лошо, събитие. Притеснили сме се, обсъдили сме го и уж сме намерили изход, неприятностите свършиха, а къщата вече е болна. Това е резултат от шок.

Домът може да бъде и „отровен“: ако често се пие и се пуши в него, ако обитателите се псуват с мръсни думи, карат се – това също може да е причина за нездравословна атмосфера.

И, да – къщата е възможно да се разболее поради наличието на разни „инфектирани“ чужди предмети. Затова преценете дали да запазите даден подарък – подръжте го известно време и ще усетите дали не е по-добре да се отървете от него, като просто го подарите на някой друг или го изхвърлите на боклука.

Много причини за „боледуване“ на къщата има, и не винаги „болестта“ може да бъде елиминирана

Пространството понякога става толкова токсично, че собствениците предпочитат да продадат апартамента и да сменят местожителството си. Толкова е трудно да си в такава „кондензирана“, мрачна, болезнена атмосфера; къщата става „дикенсова“, студена къща. Но това не се случва често, за щастие.

В други случаи домът трябва да бъде „обработен“. Но първо е нужно да се премахне причината. Намерете я. Помислете какво може и трябва да се направи и го направете.

Начинът, по който къщата ви ще бъде изчистена от негатива, зависи изцяло от вас. Макар да има много ритуали за случая, най-добре ще е вие да решите как да върнете добрата енергия на своя дом.

Източник: takprosto.cc

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *