Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Напитката на Хипократ – за здраво сърце, красива кожа и против вируси

Напитката на Хипократ се приготвя с кори от нар. Този есенен плод е малко труден за консумация, но за сметка на това е много ценен за здравето

Напитката на Хипократ
Сок от нар е вкусна и много полезна напитка

За да приготвите напитката на Хипократ не е нужно да сте фармацевт. Достатъчно е да разполагате с малко свободно време, вода и няколко добре узрели нара.

Преди това, обаче нека разберем защо този „плод от Рая“, както го наричат, е толкова ефективен за поддържане на здраво сърце, чисти кръвоносни съдове и блестяща кожа.

От древни времена нарът е известен като полезно за консумация лечебно растение. Не е изненада, че самият Хипократ е използвал сок от нар за лечение на своите пациенти. Легендарни източни владетели и средновековни крале са имали изискване всеки ден на трапезите си да им бъде сервиран нар.

В Древна Гърция нарът е бил символ на живота

Разчупването на нар на Нова година е древногръцки обичай, който продължава и до днес. Хранителните плодове с червен цвят се считат за символ на живота и проводници на добър късмет.

Древните гърци са вярвали, че рубинените зрънца на нара символизират изобилието, може би поради тяхното количество. Те също така носят със себе си посланието за плодородие, вечност и отлично здраве.

Нарът е хранителен и богат на захари, витамини А, В, С, минерали като фосфор, калий, натрий и желязо и има повече антиоксиданти от червеното вино или зеления чай. На практика, този чудотворен плод е уникална природна аптека.

Сокът, изцеден от семената, е ефективен срещу сърдечни заболявания, високо кръвно налягане, възпаление и някои видове рак, включително рак на простатата.

Маслото, извлечено от семената, е станало популярно и като козметична съставка, която и днес се използва в различни изделия против стареене, за овлажняване и защита на кожата.

Хипократ препоръчва екстракт и сок от нар при много заболявания

Напитката на Хипократ

Всъщност, те са над 100 болести, включително възпаление на кожата и очите, и като средство, което подобрява храносмилането. Но най-вече като природен лек при коронарна болест на сърцето.

Педаний Диоскурид е древногръцки лекар от 1 век, който служи като военен лекар при императорите Клавдий и Нерон. Той е и най-прочутият фармаколог на древността. Диоскурид препоръчва различни части от нара, понякога в комбинация с други съставки, за стомашни заболявания, рани в устата и гениталиите, заболявания на венците и разхлабени зъби, както и що се отнася до изгонването на паразити.

Лечението на бронхит, диабет, диария, кръвоизливи, проказа и ухапвания от змии са други традиционни употреби на нара. Кората и пулпата от сушените плодове, приемани като чай или под формата на тинктура, са били използвани за лечение на разстроен стомах и диария.

Как се приготвя напитката на Хипократ?

За една част сухи кори трябва да вземете 20 части вряща вода. Сложете 10-12 грама изсушена кора в стъклен съд и залейте с чаша вряла вода. След това затворете с капак или хартия, сгъната няколко пъти. Като се утаи за половин час, можете да започнете да приемате инфузията.

Напитката на Хипократ помага при лечение на много нарушения на тялото. Рецептата е същата, но дозировката ще бъде различна, в зависимост от заболяването.

Как да използвате Напитката на Хипократ при различни заболявания

1. Разстроени движения на червата

Диарията може да бъде изненада, защото се случва не само у дома, но и на път или докато сме на почивка. В такива случаи изпийте около половин чаша прясно приготвена запарка, а останалата част отново покрийте и оставете за по -късно. В рамките на 10-15 минути разстройството на червата трябва да изчезне. Ако облекчението не настъпи, трябва да се консултирате с лекар.

2. Възпалителни процеси на храносмилателната система

Инфузията от кората на нар помага при заболявания като стомашни и чревни язви, възпалителни процеси в червата, дисбиоза. Трябва да знаете, че Напитката на Хипократ може да се използва само през период на ремисия и с разрешение на лекуващия лекар, тъй като може да има противопоказания или съпътстващи патологии, при които употребата ѝ да бъде неефективна.

Разделете половин чаша (100 мл.) инфузия на 4 дози и ги изпийте през деня, без да прецеждате. Пийте преди хранене, първия път на празен стомах и последния преди лягане. Инфузията трябва да се консумира през ден. След това направете седмична почивка и в края й можете да подновите приема. Докато използвате лекарствения продукт, алкохолните напитки са строго забранени, особено в дните на приема на инфузията.

Лечебният процес се състои в това, че инфузията от нар потиска растежа на патогенни бактерии в целия храносмилателен тракт и елиминира възпалителните процеси. Известно е също, че Хипократ е използвал такава инфузия за лечение на кожни лезии, драскотини, леки наранявания. За да направите това, се препоръчва да се навлажни чиста памучна кърпа с инфузия и да се приложи върху раната.

Източник: ayzdorov.ru

БОРИНАЛ – мощна комбинация за предпазване от вируси
БОРИНАЛ съдържа селен! -70% НАМАЛЕНИЕ

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *